Koronavirüs’ten ölenlerin sayısı bin 500’ü aştı

Çin’de yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında can kaybı bin 524’e yükseldi.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu ülkede 66 bin 492 doğrulanmış vaka olduğunu belirtirken son 24 saatte Covid-19’a bağlı olarak 143 kişinin hayatını kaybettiğini ve 2 bin 280 kişiye tanı konulduğunu açıkladı.

Şu an kadar yeni tip Koronavirüs’e bağlı olarak Çin dışında sadece Hong Kong, Singapur ve Japonya’da ölüm yaşandı ancak virüsün onlarca ülkede görüldüğü doğrulandı. Şu ana kadar virüsün görüldüğü en son ülke Mısır oldu.

Çin’de bu hafta doktorlar hastalığı tespit etmek için karmaşık testler yapmak yerine akciğer tomografisi çekmeye başlamıştı. Bu yöntemin ardından son günlerde tespit edilen vaka sayısında ciddi bir artış yaşandı.

Ebola ve Zika gibi salgınlara karşı aşı üretmeyi başaran Inovio Eczacılık’ın Araştırma ve Geliştirme Başkan Yardımcısı Kate Broderick, CBS’nin “Vücuda virüse nasıl saldıracağını öğretmesi için DNA ve genetik mi kullanıyorsunuz” sorusuna, “Evet, virüsü tanımlayıp anında saldırabilmelerini istiyoruz” dedi. Aşı için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirten Broderick, ilerleme kaydettiklerini belirtti.

2386100cookie-checkKoronavirüs’ten ölenlerin sayısı bin 500’ü aştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.