Korsanların kaçırdığı gemiye NATO takibi

Somali açıklarında kaçırılan ”M/V Yasa Neslihan” gemisinin sahibi Yasa Denizcilik Şirketinin hukuk müşaviri avukat Fehmi Ülgener, geminin halen korsanların elinde olduğunu, NATO gemilerinin uzaktan takip ettiğini bildirdi. 


Avukat Ülgener AA muhabirine yaptığı açıklamada, korsanlarla şu ana kadar temas kurulamadığını ve kendilerine iletilen bir talepleri bulunmadığını belirterek, bazı basın yayın organlarında çıkan fidye haberlerinin doğru olmadığını söyledi.
 
Geminin halen seyir halinde olduğunu ve korsanlar tarafından bir noktaya götürüldüğünü ifade eden Ülgener, ”Biz sadece NATO’dan geminin koordinatları hakkında bilgi alıyoruz. Herhangi bir operasyon söz konusu değil. NATO savaş gemileri, kaçırılan gemiyi uzaktan takip ediyor. Gemi demirlediğinde temasa geçilecek” dedi.


M/V Yasa Neslihan adlı gemi Kanada’dan aldığı 77 bin ton demir cevherini Çin’e götürmek için Somali açıklarında Aden Körfezi’nde seyir halinde bulunduğu sırada 20 mürettebatı ile korsanlar tarafından önceki gün kaçırılmıştı. 

1069020cookie-checkKorsanların kaçırdığı gemiye NATO takibi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.