Korumaları gereken ormanı imara açıyorlar!

2 Kasım’da Kaş Belediyesi meclis toplantısında görüşülecek olan talep Kaşlı turizmcileri ayağa kaldırdı. Kaş Çevre Platformu üyeleri ve turizmciler CHP’li Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin’le görüşerek alanın imara açılmamasını istediler.

BAŞKAN YETKİSİNİ KULLANDI
Kaş Orman İşletme Şefliği, 24 Ağustos 2011 tarihinde Kaş Belediyesi’ne başvurarak, ilçenin son yeşil alanlarından biri olan Küçük Çakıl bölgesindeki 14 bin 667 metrekarelik ormanlık alanın imara açılmasını talep etti. Bölgeye toplam 6 bloktan oluşan 24 daire inşa etmeyi planlayan Kaş Orman İşletme Şefliği’nin bu talebi Eylül ayındaki meclis toplantısında görüşülerek imar komisyonuna havale edildi. İmar Komisyonundan beklenen rapor olağan süre içinde yetişmeyince CHP’li Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin’in yetkisini kullanarak öneriyi Kasım ayı meclis gündemine aldığı öne sürülüyor. Yaklaşık 3 bin 150 metrelik alanı park olarak ayrılacağı belirtilen orman ilşletmesine bitişik 14 dönümlük arazinin 11 dönümünde yapılaşma talep ediliyor.

MİMARLAR OD. TEM. GAMZE AKTAŞ: ‘DAHA DİKKATLİ ADIMLAR ATILMALI’
Kaş’ta tepkiyle karşılanan imar talebinin görüşüleceği meclis toplantısı öncesinde konuşan Mimarlar Odası Kaş Temsilcisi Gamze Aktaş, orman niteliğindeki alanda inşa edilmesi planlanan lojmanların Kaş’ın siluetine olumsuz etki edeceğini söyledi. Kaş’ın yapılaşma açısından önemli bir doygunluk seviyesine ulaştığının altını çizen Aktaş, bundan sonra atılacak adımlarda daha dikkatli davranılması gerektiğini dile getirdi.

ÇEKÜL GÖNÜLLÜSÜ HACIMUSAOĞLU: ‘BU KARAR NEYİN KARŞILIĞI’
Girişime sert tepki gösteren ÇEKÜL Kaş gönüllüsü Kadriye Hacımusaoğlu, bir kentin bu derecede bir akıl tutulması yaşayabileceğine inanmadığını dile getirdi. Sosyal Demokrat bir belediyenin Kaş’ın vizyonu ve hedeflerinin yanısıra ilçe halkının geleceğine de ters düşen bir karar alabilmesinin çok ciddi sorular oluşturduğunu kaydeden Hacımusaoğlu, “kamuya ait lojmanları satışa çıkaran AKP’nin yanısıra CHP’nin de politikalarına karşı bir girişim bu. Kaş’ta da herkes bu karara karşı iken belediye yönetimi neyin karşılığında böyle bir karar alıyor anlayamıyorum. Bu dönemde belediyeye ait olan halk konutlarını yıkıp ticari alan yapılırken kentin göbeğindeki 14 dönümlük ormanlık alanın 24 dairelik lojman yapılmak üzere imara açılmak istenmesi büyük bir ironidir. Buna akıl tutulması denmez de ne denir. Halka karşı karar alan belediye başkanlarının ve partilerinin sonunu çok gördük ama olan Kaş’a oluyor. İnsanın ‘Kaş’a ve geleceğimize kıymayın efendiler’ diyesi geliyor ama memlekette efendi mi kaldı” diye konuştu.

TURİZM DERNEĞİ BAŞKANI ERİŞ: ‘KAŞ’DA BİZİM ORMAN DA’
Orman İşletme Şefliğinin talebini Kaş’ın ‘Sakin Şehir’ olma hedefine ters düşen bir yaklaşım olduğunu dile getiren Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Eriş de lojmanların Ağullu ve Çukurbağ köylerine yapılmasının daha uygun olacağını belirterek yıllar önce İspanya’nın da benzer yalışları yaptığını bedelini fazlasıyla ödediğini söyledi. İspanya’nın yaşadıklarından ders çıkartılması gerektiğinin altını çizen Eriş, “Kaş’da bizim orman da. Gelecek nesillere ne bırakıyoruz diye kendimize sormamız gerek” dedi.

TURİZMCİ ASLAN ÇÖL: ‘AKIL ERDİREMİYORUM’
Ormancılar için orman içerisine lojman yapılması girişimine imar izni verilmesinin, eğer kaldıysa CHP’nin halkçı belediyecilik anlayışıyla bağdaşmadığını savunan turimci Aslan Çöl, “devlet ve belediyenin el ele vererek vatandaştan önce korumaları gereken ormanı yapılaşmaya açmalarına ve belediyenin bu girişimin arkasının geleceğini görememesine bir turizmci olarak akıl erdiremiyorum” dedi.

1532860cookie-checkKorumaları gereken ormanı imara açıyorlar!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.