‘Kosova’ya askeri müdahale yok’

Yeremiç buna karşılık, böyle bir durumda bölgenin Sırbistan’dan kopmasını engellemek için her türlü diplomatik, hukuki ve ekonomik yola başvuracaklarını kaydetti.

Sırbistan Dışişleri Bakanı, ”Bağımsızlık ilanı sürecinde Kosova’da yaşayan Sırpların ne olacağına” ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi.

”Umuyorum ve dua ediyorum ki sürgün ve göç günleri geride kalmış olsun. Sırbistan, kesinlikle, Balkanlarda yeni bir sürgün dalgasını teşvik edecek ya da ona yol açacak bir adım atmayacak.”

”1990’larda yaşadık bunları. Yeniden yaşamak istemiyoruz. 21. yüzyılda barış, istikrar ve Balkanların batısının tümüyle Avrupa Birliğiyle bütünleştiği günleri görmek istiyoruz.”

Sırbistan’ın Avrupa Birliği yolculuğundaki ilk adım haftasonunda serbest dolaşım ve bu ülkeye kısa bir sürede üye adaylığı statüsü tanınmasına ilişkin siyasi anlaşmanın imzalanması olacak.

Ama Avrupa Birliği üyelerinin büyük bir kısmı Kosova’nın bağımsızlığını kabul etmeye hazır göründüğünden Brüksel ile daha yakın ilişkiler kurulması konusunda Sırp yönetimi içinde görüş ayrılıkları ve rahatsızlıklar var.

Fakat, Dışişleri Bakanı Vuk Yeremiç, cumhurbaşkanlığına Boris Tadiç’in seçilmiş olmasını, Sırp halkının tercihini Avrupa Birliğinden yana kullanmış olduğu şeklinde yorumladı ve hükümetin de seçmenin arzusu doğrultusunda hareket edeceğini söyledi. (BBC)

FOTOĞRAF: Sırbistan diplomatik, hukuki ve ekonomik baskı kurmayı planlıyor

1166090cookie-check‘Kosova’ya askeri müdahale yok’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.