Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni bugün

Kral 3. Charles’ın taç giyme töreni bugün Londra’da yapılıyor. 56 bağımsız ülke ve 2,4 milyar insandan oluşan İngiliz Milletler Topluluğu’nun başkanı ve bu ülkelerin 14’ünde aynı zamanda devlet başkanı olan Charles’ın taç giyme töreninin milyonlarca insan tarafından takip edilmesi bekleniyor.

Tören, kraliyet ailesinin taç giyme törenleri, düğün ve cenazelerinin büyük bölümüne ev sahipliği eden Westminster Abbey’de yapılacak ve Kraliçe Camilla ile birlikte taç giyecek olan Kral Charles, 1066’dan bu yana burada taç giyen 40’ıncı hükümdar olacak.

İhtişam ve formalitelerle dolu olacak bu gün, bin yıldan daha eskiye dayanan gelenekleri içeriyor.

Resmi kutlamalar Buckingham Sarayı’ndan Westminster Abbey’e kadar sürecek bir geçit töreni ile başlayacak ve güzergah boyunca yer alan izleme alanları da yerel saatle 06.00’da açılmış olacak.

The Mall ve Whitehall’daki alanlara dolduğunda insanlar Hyde Park, Green Park ve St James’s Park’taki alanlara yönlendirilecek.

Buckingham Sarayı’nın dışında silahlı kuvvetler gazileri ile Ulusal Sağlık Servisi (NHS) personeli de dahil olmak üzere davetliler için stantlar kuruldu.

Westminster Abbey’deki geçit töreninde çoğu Hükümdarın Süvari Birliği’nden olmak üzere 200’e yakın silahlı kuvvetler mensubu yer alacak.

Güzergâhta 1.000 askeri personel daha olacak, ama genel geçit töreni, 1953’te Kraliçe 2. Elizabeth için yapılan törendekinden çok daha küçük olacak.

Geçit töreni
Tören alayı Buckingham Sarayı’ndan yola çıkarak The Mall boyunca Trafalgar Meydanı’na, oradan da Whitehall üzerinden Westminster Abbey’nin Büyük Batı Kapısı’na ulaşacak.

Gelenekten farklı olarak Kral Charles ve Kraliçe Camilla, daha eski olan Altın Devlet Arabası yerine Kraliçe 2. Elizabeth’in tahtta 60. Yılı töreninde kullanılan Elmas Jübile Devlet Arabası’nda olacaklar.

Westminster Abbey’e varış

Tören alayının saat 11:00’e doğru manastıra varması beklenirken, Charles’ın daha önceki kralların giydiği geleneksel pantolon ve ipek çoraplar yerine askeri üniforma giymesi bekleniyor.

Charles’ın törende askeri üniforma giymesi bekleniyor. Büyükbabası 6. George ise kendi taç giyem törenine geleneksel giysilerle katılmıştı.

Kraldan önce inanç liderleri ve temsilcileri ile bazı İngiliz Milletler Topluluğu ülkelerinden gelen temsilciler, genel valiler ve başbakanların eşlik edeceği tören alayları girmiş olacak. Bunlar arasında törenin ilerleyen bölümlerinde bir metin okuyacak olan Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak da yer alacak.

Kral’ın torunu Prens George, Camilla’nın torunları Lola, Eliza, Gus, Louis ve Freddy ile birlikte Westminster Abbey’de olacak. Manastırın içindeki geçit törenine katılanların bir kısmı Kral’ın önünde tören kıyafetlerini taşıyacak ve çoğu eşya törende ihtiyaç duyulana kadar mihrabın üzerine yerleştirilecek.

HABERİN DEVAMINI, KAYNAĞI BBC TÜRKÇE‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/articles/cjr1e5vkrw5o

2686300cookie-checkKral 3. Charles’ın taç giyme töreni bugün

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.