Kral Abdullah ile Bush, biraraya geldi

Açıklamada, Kral Abdullah’ın, Filistin sorununun çözümünün bölgedeki diğer sorunların çözümüne katkıda bulunacağını belirttiği kaydedildi.

Bush’un, “ABD’nin 2 devlet (İsrail ve Filistin devletleri) görüşü konusundaki taahhüdünü” hatırlattığının belirtildiği açıklamada, iki liderin Irak’taki duruma ilişkin görüş alışverişinde de bulunduğu ifade edildi.

Irak’ta Şii ve Sünniler arasındaki şiddet eylemlerini ele alan liderlerin ”ülkenin yeniden inşasında Irak halkına yardım etmek için Arap ülkelerinin ve uluslararası desteğin önemini vurguladıkları” belirtildi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Abdülilah El Katip de devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, liderlerin görüşmesinin “önemli ve verimli” olduğunu söyledi.

El Katip, Kral Abdullah’ın, bölgedeki anlaşmazlıklar ve engellerin Filistin sorunundan kaynaklanması nedeniyle Filistin konusunda gerçek ilerlemelere ihtiyaç olduğuna ilişkin Ürdün’ün tutumunu açıkça dile getirdiğini bildirdi.

Bush, Irak’taki şiddete son verme yolları konusunda Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile görüşme yapmak üzere bugün Ürdün’ün başkenti Amman’a gelmişti. ABD Başkanı ve Irak Başbakanı’nın, yarın sabah biraraya gelmeleri bekleniyor.
 

1141860cookie-checkKral Abdullah ile Bush, biraraya geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.