Kraldan çok kralcılık anıtı…

Polonya’nın Kielce kenti belediyesi tarafindan dikilecek olan anıtın, 11 Eylül’de saldırı sonunda yıkılan ikiz kuleleri andıracağı açıklandı.
 
Avrupa’da ilk defa “9/11” saldırısında ölenlerin anısına dikilecek anıtla ilgili açıklama yapan Kielce Belediyesi’de görevli Artur Swaleski, “ABD’deki 9/11 saldırısında ölenmleri ABD ile birlikte anacağız” dedi. 
 
Konuyla ilgili olarak bir açıklama da ABD’nin Polonya Konsolosluğu’da görevli Dick Custen’den geldi. Custen, “Polonyalılar bizim en dürüst  dostumuz. Böyle bir anıtın dikilecek olması çok anamlı. Terörizm sadece ABD’nin sorunu değil, bütün ülkelerin sorunu” diye vurguladı.

AÇIK GAZETE: Polonya Cumhurbaşkanı geçen haftalarda ABD gezisinden 100 milyon dolar yardım alarak döndükten sonra, hükümeti de Irak’taki askerleri geri çekmek istediklerine ilişkin açıklamalarında ‘U’ dönüşü yapmıştı.

Irak’taki Polanya birliğinde 2 bin 400’ü Polonyalı toplam 6 bin asker bulunuyor. Irak’ta işgalin başladığından bu yana 16 Polonya askeri yaşamını yitirmişti.

Polonya ne yazık ki ulusal yazgısını ABD dostluğuna bağladı. Bunda Polonya’nın katolikliği, Katoliklerin ruhani lideri Papa II John Paul’un Polonyalı olması ve anti-komünist blokta ABD ve Papa’nın tarihsel işbirliği de rol oynamaktadır.

Polonya ille de bir anıt yapacaksa 100 milyon dolara şimdilik yitirdiği 16 askerinin anıtını yapmalı!

1100020cookie-checkKraldan çok kralcılık anıtı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.