Kraliçe kazandı

İskoçya halkı, bağımsızlık referandumunda tercihlerini Birleşik Krallık’ta kalmaktan yana kullandı.

İngiltere Başbakanı David Cameron şu anda açıklama yapıyor. Cameron, sonuçtan memnuniyet duyduğunu söyledi ve “Birleşik Krallık’ın sona erdiğini görmek kalbimi kıracaktı. Şimdi Birleşik Krallık’ın biraraya gelme, ileriye bakma zamanıdır” dedi.

BASINDA REFERANDUM

İngiliz basınında bugün öne çıkan konu, İskoçya’da dün yapılan bağımsızlık referandumu. Her ne kadar gazetelerin baskıya gittiği saatte sonuçlar henüz belli olmamış olsa da, analizlerle konua eğilen gazetelerin manşetlerinde yine İskoçya vardı.

Guardian gazetesi, Birleşik Krallık tarihinde oy kullanan en genç seçmelerin sandığa gittiği bu referandumda, 16 yaşındaki bir lise öğrencisini oy kullanma merkezine giderken gösteren bir fotoğrafı manşetine taşımış. Gazete “İskoçya’nın tarihini yazanlar” başlığını uygun görmüş. Guardian “Ülkenin her köşesinden, en yaşlısından, istisnai derecede gencine, milyonlarca seçmen, hayatlarının en önemli ve etkileri en uzun soluklu olacak siyasi kararını vermek için oy kullanma merkezlerine aktı” diye yazdı.

Times gazetesi ise “Tarafların hiçbiri zafer konusunda tahmin yapamıyor” diyor. Oyunu İskoçların milli giysisi içinde veren birinin fotoğrafını kullanan gazete, son anketlerin bağımsızlıktan giderek uzaklaşıldığını gösterdiğini ve İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı Alex Salmond’un seçim sonrası müzakerelere başladığını yazıyor.

Daily Telegraph da gayda çalarak oy kullananları karşılayan bir İskoç’un fotoğrafı ile referandumu birinci sayfadan görmüş.

Independent, “İktidar halka” başlığı ile, “Milyonlarca İskoç dün, eşi görülmemiş bir demokrasi gösterisi ve vatanperverlik ile ülkelerinin geleceğine karar verdi. Ancak yorucu bir kampanyanın ardından, bu sadece bir başlangıç” diye yazarak, referandumun sonuçlarının neler getireceğine dikkat çekiyor.

851880cookie-checkKraliçe kazandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.