Kraliçe’den doktor Teoman Sırrı’ya ödül

İngiltere’de hizmetlerinden dolayı onur ödülü ve unvana layık görülenlere verilecek ödül listesi açıklandı. 7 Temmuz’da başkent Londra’ya yönelik bombalı saldırıların ardından terör kurbanlarının yardımına koşan acil servislerin çalışanlarının ilk sıralarda yer aldığı listede, Kıbrıslı Türk Doktor Teoman Sırrı da bulunuyor.


Başbakanlık Kraliçe’nin ödüle ve unvana layık gördüğü kişi ve kurumların listesini açıkladı. Kraliçe’nin başarıları nedeniyle “Order of the order British Empire-MBA” ödülüne layık gördüğü kişilerin arasında Londra’da yaşayan Türkler’e sağlık alanında verdiği büyük destekle tanınan KKTC’li aile hekimi Teoman Necati Sırrı da yer aldı. Sırrı, Kuzey Londra’da yaşayan Türk ve Rumlar’a sağlık alanında verdiği destek ve koruyucu hekimlik alanında yaptığı hizmetler nedeniyle ödülü haketti.


Kuzey Londra’da uyuşturucu bağımlılarına gönüllü yardımı ve HIV’eye karşı savaşta adını duyuran Dr. Sırrı, yoksullardan para almamakla da tanınıyor. KKTC’deki hastanelere de yardım için sürekli kampanyalar düzenleyen Dr. Sırrı evli ve iki çocuk babasıdır.


2000’de de dönemin Kıbrıs Türk Dernetleri Konseyi Başkanı Zeka Alsancak Türk toplumuna yaptığı hizmetlerden dolayı “Member of the order British Empire-MBA” ödülünü almıştı.


ÖDÜLDE LONDRA SALDIRISI


Öte yandan 7 Temmuz’da Londralıların yardımına koşan İtfaiye teşkilatı, ambulans ve metro servislerinin çalışanları ve polis teşkilatı mensupları ve doktorlar arasından çıkan 23 kişi, ortaya koydukları büyük fedakarlık nedeniyle ödüllendirildi.


Aralarında metro sürücüsü, istasyon görevlisi gibi çalışanların bulunduğu bu kişiler Kraliçe tarafından ödüllendirildiklerini duyduklarında ‘’kulaklarına inanamadıklarını’’ söyledi.


Bu kişiler arasında bulunan metro sürücüsü John Boyle, ‘’ban sadece işimi yaptım. Yarın aynı şey yaşansa, yine aynı şekilde hareket ederim. Ödüllendirilmekten onur duydum. Ama bence o gün patlamaların yaşandığı yerlerde çalışan ve yardıma koşan herkes birer kahramandı’’ dedi.


Ünlü sporcular, müzisyenler ve modacıların bulunduğu listede ‘’OBEs’’ ve ‘’MBEs’’ olarak adlandırılan kraliyet unvanlarını en çok kazanan sporcular kriketçiler arasından çıktı.


İngilizler’in geleneksel sporu olarak bilinen kriketin yanısıra, 2012 olimpiyatlarının Londra’ya getirilmesinde emeği geçen ekibin pek çok mensubu da ödül ve unvana layık görüldü.


TOM JONES’A DA ÖDÜL


Ünlü şarkıcı Tom Jones ve jazcı John Dankworth’un ‘’sir’’ unvanı aldıkları 2005 yılı listesinde eğlence dünyasından şovmen Bruce Forsyth da yer aldı. Modacı Vivienne Westwood’in ‘’leydi’’ unvanıyla ödüllendirildiği listede, ünlü aşcılar Gordon Ramsey ve Heston Blumenthal da yer aldı.


Yayın dünyasından Peter Snow’un, sinema dünyasından Robbie Coltrane ve İmelda Staunton’ın da yer aldıkları listede, Apple iPod adlı elektronik aleti geliştiren tasarımcı Jonathan Ive de  bulundu.


Bu arada listede ilginç isimler de yer aldı. Kraliçe II. Elizabeth, Londra’daki belediye otobüslerinin kontrol merkezinde görev yapan 45 yaşındaki Alan Dell’i de yaptığı zor görevden dolayı ödüllendirdi.  Londra’nın ünlü saat kulesi Big Ben’in emektar çalışanlarından 65 yaşındaki Brian Tipper da 25 yıllık görevinin ve emekliliğinin ardından Kraliçe tarafından ödüle layık görüldü.

786540cookie-checkKraliçe’den doktor Teoman Sırrı’ya ödül

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.