Küresel ısınma can almaya başladı

DSÖ’nün Batı Pasifik bölgesi sorumlusu Shigeru Omi tarafından yapılan açıklamada, sağlık alanında ve hayata ilişkin ciddi etkileri ortaya çıkan küresel ısınma konusunda kritik aşamaya ulaşıldığını belirterek, şimdi harekete geçilmemesi durumunda bu sorunun insanoğlu için gelecek on yıllarda çok daha büyük tehditler oluşturacağı kaydedildi.

Açıklamada, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da 2-5 Temmuzda uluslararası uzmanların katılımıyla yapılacak toplantıda, küresel ısınmanın sağlık üzerinde yarattığı tehditlerin ele alınacağı belirtildi.

DSÖ’nün organize ettiği toplantıya, 14 ülkeden temsilciyle örgütün çevre konularındaki ortaklarından uzmanların katılacağı bildirildi.

Toplantının, yüzyıl sonuna kadar küresel çapta hava sıcaklığının yaklaşık 6 santigrat derece artacağı tahminleri yapıldığı sırada düzenlendiğine dikkat çekiliyor.

Küresel ısınmanın olası etkilerinden biri olarak, sıtma ve dang humması gibi hastalıkları getirmesi gösteriliyor.
Bazı bölgelerin içme suyu sıkıntısının baş gösterebileceği, bunun da su yoluyla bulaşan hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabileceği belirtiliyor. Ekilebilir alanların kullanılamaz hale gelmesiyle de milyonlarca kişinin açlık ve yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çekiliyor.

1153440cookie-checkKüresel ısınma can almaya başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.