Küreselleme karşıtlarına 4 yıl hapis

Geçen yıl 11 martta Milano’nun en işlek caddelerinden Corso Buenos Aires’te arabaları ateşe vermek, emniyet görevlilerine molotof kokteyli ile saldırmak ve mağazaların vitrinleri kırmak suçundan yargılanan küreselleşme karşıtı 18 gence dört yıl hapis cezası verildi. Aynı davada yargılanan dokuz sanık ise dört ay hapis yattıktan sonra dün tahliye edildi.

Komünist Yeniden Yapılanma partisinin adaletten sorumlu parlamenteri Giuliano Pisapia dün çıkan kararı eleştirerek masum kişilerin haksız yere hapis yatacağını ve yargının verdiği kararın hatalı olduğunu söyledi. Geçen il 11 mart günü Milano’da şehrin altının üstüne getirildiğini hatırlatan emniyet müdürü Paolo Scarpis ise dengeli bir yargı olduğunu savundu.

Milano’da küreselleşme karşıtı gençlerin yargılanmasına neden olan olayların ardından 29 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yargı sürecinde İtalya’daki genel seçimler öncesinde sanık avkatlarının tahliye talebi reddedildi. Savcılık video kayıtlarını kanıt kabul ederek tutuklu bütün sanıklar için sekiz yıl hapis cezası istedi. Ancak mahkemeye başkanlık eden yargıç savcının talep ettiği sekiz yıllık cezayı dört yıla indirdi.

Öte yandan tahliye edilen sanıkları karşılamak için Milano San Vittore hapishanesi önüne gelen sanık yakınları Milano’yu etkisi altına alan aşırı sıcak havaya karşın, güneş altında dört saat bekledikten sonra tahliye edilen yakınlarını alkışlar ve gözyaşlri arasında karşıladı. San Vittore önünde toplanan yaklaşık 200 küreselleşme karşıtı gösterici ise mahkemeden çıkan kararı düzenledikleri bir gösteriyle protesto ettiler.


 

1132540cookie-checkKüreselleme karşıtlarına 4 yıl hapis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.