‘Küreselleşme önemli bir araç’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, küreselleşmenin önemli bir araç olduğunu, bu yüzden kendine öz güveni olan ülkelerin bunu başardığını belirterek, ”Eğer öz güveniniz yoksa o zaman kümes hayatı diye tabir ettiğimiz kapalı bir ekonominin içerisinde kalıp hiçbir zaman büyüyemezsiniz. Ama öz güveniniz varsa o zaman dünyaya açılır ve sürekli olarak da gelişmenin imkanlarını, fırsatlarını yakalayabilirsiniz” dedi. 


MÜSİAD tarafından düzenlenen 10’uncu Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresinde konuşan Başbakan Erdoğan, dünyanın her yerinde ticaretten sağlığa, spordan sanata kadar her alanda uluslararası yapılanmaların ve işbirliğinin giderek arttığına işaret etti. 


Artık hızla küreselleşen bir dünyada yaşadığımızı belirten Erdoğan, iletişim ve ulaşımda mesafeleri kısaltan yeniliklerin etkisinin en çok hissedilen alanların başında ekonominin geldiğini vurguladı. 


Başbakan Erdoğan, bu süreçle birlikte üretimden tüketime kadar ekonominin bütün safhalarında büyük bir değişimin yaşandığına, uluslararası ticaret hacminin hızla arttığına, alış veriş alışkanlığının yeni araçlarla şekil değiştirdiğine tanık olunduğunu dile getirdi. 


Küreselleşmenin bazı olumsuz etkilerine de maruz kalındığına işaret eden Başbakan Erdoğan, ”Eğer öz güveniniz yoksa o zaman kümes hayatı diye tabir ettiğimiz kapalı bir ekonominin içerisinde kalıp hiçbir zaman büyüyemezsiniz. Ama öz güveniniz varsa o zaman dünyaya açılır ve sürekli olarak da gelişmenin imkanlarını, fırsatlarını yakalayabilirsiniz” dedi. 


Küreselleşme çağında devletlerin siyasi ve askeri gücünün ekonomik güçle desteklenmediği sürece tek başına bir anlam ifade etmediğini belirten Erdoğan, sadece varlıklı olmanın tek başına yeterli olmadığını, mal, hizmet, emek ve sermayenin dolaşımında yepyeni bir dönem başladığını söyledi.
  
 



 

1035780cookie-check‘Küreselleşme önemli bir araç’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.