Küreselliğe karşı onbinler yürüdü

14-17 Ekim  tarihleri arasında Londra’da gerçekleşen Avrupa Sosyal Forumu, Pazar günü yapılan savaş karşıtı yürüyüşle sona erdi.  100 bini aşkın kişinin katıldığı yürüyüş uluslararası bir çok kuruluş tarafından organize edildi.

17 Ekim sabahı son seminerlerin yapılmasının ardından, binlerce insan saat 13’te, yürüyüşün başlangıç yeri olan Russell Square’da toplanmaya başladı. Irak’ta işgalin son bulması, askerlerin geri çekilmesi, Bush ve Blair’in savaşının durdurulması talepleriyle yapılan yürüşe, başta İngiltere olmak üzere avrupanın değişik ülkelerden bir çok sendika, sivil toplum örgütleri, çevreciler, savaş ve küresel karşıtları katıldı. 

Yürüşe Londra’dan Day-Mer (Türk-Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi), Türkiye’den Emeğin Partisi ve Almanya ve Fransa’dan DİDF (Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu)’de katıldı. Protesto yürüyüşünün bitiş noktası olan Trafalgar Square’da işgal ve savaş karşıtı çeşitli konuşmaların yapılmasının yanı sıra,  ‘Birleşen Felluca’ya Yenilmez’ sloganı  hem platformdan hemde protestocular tarafından haykırıldı. 

GÖZALTINA ALINANLAR

Metropolitan Polis gösterinin genelde sakin geçtiğini belirterek çeşitli ülkelerden bazı göstericinin taşkınlık yapmak ve kesici alet taşımaktan dolayı gözaltına alındığını açıkladı.

Polisin verdiği gözaltı listesi şöyle:

British (39) , İspanyol (33), Alessio Lunghi (27),  Antoine Boulange (Fransız-32)

Aslı GÜL/LONDRA

 

1094970cookie-checkKüreselliğe karşı onbinler yürüdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.