“Krizde bu kutlamanın anlamı ne?”

Times ve Daily Telegraph Kraliçe’nin tam sayfa fotoğrafını birinci sayfalarına taşırken, tüm gazetelerde bin teknenin katıldığı ve bir milyondan fazla kişinin izlediği geçit töreninden fotoğraflara, izlenimlere ve ülke çapında yapılan kutlamalara geniş yer verildi.

Guardian manşetine “Pırlanta Armada” başlığını çıkardı. Fotoğrafta savaş gemilerinden kayıklara ve yatlara irili ufaklı çok sayıda tekne Thames nehri üzerinde Kraliçe’nin tahttaki 60 yılını kutlarken görüntülendi.

Gazetenin haberinde Başbakan David Cameron’un monarşinin ülkede birlik ve istikrar sağladığı sözleri aktarılırken, monarşi karşıtı grupların protesto gösterilerine de yer verildi.

GÜVENLİĞİN SINAMASI OLDU

Öne çıkan diğer bir yorum yazısında ekonomik kriz ortamında kutlamaların, Kraliyet ailesinin gücü ve zenginliği ile kemer sıkma önlemleri sonucu giderek derinleşen eşitsizlik ve yoksulluk arasındaki kalın perdeyi gösterdiği öne sürüldü.

Financial Times geniş kapsamlı kutlamaları, yaklaşan Olimpiyatlar öncesi güvenlik ve ulaşım önlemlerinin bir sınaması olarak değerlendiriyor.

Times ve Daily Telegraph gazetelerinde ağırlıklı olarak ülke çapında yapılan kutlamalardan ayrıntılara, kutlamaların tarihsel önemine, Kraliyet ailesinin fotoğraflarına ve geçmiş geçit törenlerine yer verildi.

EŞİTSİZLİĞİ SÜREKLİ KILIYOR

Times, kendisine ayrılan bir tekne ile katıldığı geçit töreninden izlenimler aktarırken, monarşinin İngiltere için nasıl birleştirici bir unsur olduğu anlatıldı. Daily Telegraph gazetesinin iç sayfalarında ise Kraliçe’nin torunları Prens William ve Harry’nin fotoğrafları ve kırmızı giysisiyle günün konuşulan isimlerinden Kate Middleton yer aldı.

Independent gazetesi ise törenden izlenimlerin yanısıra monarşi yanlıları ve karşıtlarının görüşlerine yer verildi. Gazete başyazısında Kraliyet ailesinin meşruiyetini ve ne zamana dek varlığını sürdüreceğini sorgularken, monarşinin hiyerarşi ve eşitsizliği sürekli kıldığının altı çizildi.

843340cookie-check“Krizde bu kutlamanın anlamı ne?”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.