Krizi kriz ile yenmek!

Sorumluluk sahibi, sorumluluklarından kaçmak için bir kriz ortamı yaratıyor, çünkü dünyada başlamış olan kriz dalgası ülkesini vuracaktır ve kriz vurmadan bir an önce sorumluluktan kaçmak niyetindedir, çünkü krize karşı yapacağı fazla bir şey yoktur. Politikasız olunca ne yapacak?
 
Kriz yaratarak krizden kurtulmak!
 
Uzun zamandır uygulamaktadır bu politikayı ve başarıyı yakalamıştır! (Ülkemizde uzun zamandır ekonomik ve siyasi kriz sürmektedir, hatta bu durum kanıksanmış ve normal görülür hale gelmiştir.)
 
Krizi kriz ile yenmek!
 
Fakat gelen kriz öyle kolay yenilecek gibi değil, çünkü bu sefer dalga zemini de oynatmaktadır!
 
Amerika'da başlayan mali kriz derinleşecek, fakat bunun ilk dalgaları ülkemizin duvarlarında gerektiği kadar sarsıntıya yol açmayacaktır, fakat uzun zaman dilimi içinde derinden etkilenecektir. Bizim için esas kriz başka bir yerde yatmaktadır. Hemen yanımızda olan İran krizi gün geçtikçe yakınlaşmaktadır. İslam dünyası ve İran ile ilişkilere önem veren bir başbakan için işte korkulan gerçek burada yatmaktadır. Damadı için gidip kredi bulan ve kapı kapı çalan bir başbakan, damadına kredi verenlerin politikası ve çıkarları dışında bir adım atmak istemiyor olabilir. İran'a karşı yapılacak bir saldırı, var olan bütün politikalarının iflası anlamına geliyor.
 
İran saldırısı konusunda her türlü hazırlığı bitiren Amerika, geri sayımına devam etmektedir. Amerika bu geri sayımı büyük felaketler ve hava durumuna göre erteleyebilir, onun dışında planlarında bir sapmaya karşı sabırsızdır. Irak işgali sırasında bunu yaşadık. İşgalin kuzey sınırı belirsizliğe düştüğünde neler yaptığı ortadadır. Gerçi el altından bir çok şeyi istediği gibi yapmış ve yönlendirmiş olduğunu geçmiş zamanlarda öğrendik ama görüntüsel olarak da planında sapmaya karşı duyarlılığını korumaktadır.
 
İran saldırısı çevre ülkelerde tusunami etkisi göstereceği tahmin edilmektedir. Bu dalganın boyutu ekonomik ve siyasi sonuçları olacağını söylemek abartı olmasa gerek. Başbakan bu saldırıdan alacağı yarayı hiçbir şekilde telafi edemeyeceğini bilmektedir. O çevreye gösterdiği güvenirlilik yüzünü kaybedecektir. Verdiği sözler ve anlaşmalar buharlaşacağını hissetmektedir. Bu buharlaşma durumundan ancak ve ancak bir kriz ile kurtulacağını düşünmektedir. Krizin geniş kitlelere yayılmasını sağlayacak en önemli araçta medyadır. Geçmişte yaptığı gibi devletin olanaklarını medya üzerine göndererek istediği gibi bir düzenleme yapabilirdi, fakat bu krizden kısa zamanda çıkma anlamına geleceğini yaşayarak öğrenmiştir. Krizin biraz daha uzun olması onun işine gelmektedir. Karşılıklı olarak çıkarlar buna uygundur.
 
Krizi kiriz ile yönetmek büyük bir sanattır, fakat bunu yapmak için büyük bir tecrübe ve bilgi birikimine ihtiyaç vardır, o ihtiyaç duyulan şeyinde tarih sayfalarında hazır olduğunu söylemek abartı olmasa gerek!
 
Dünya yeni düzene girmektedir, ülkemizde kendine biçilen görevler ile o dünyada yerini alacaktır.  İsmet İnönü yıllar önce 'Yeni bir dünya kurulur, biz orada yer alırız.' demekteydi, sözü haklı mı çıkıyor, ne dersiniz?


http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

710600cookie-checkKrizi kriz ile yenmek!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.