Kürt ve Filistinli çocuk aynı

Londra Toplum Merkezinde “Türkiye,Ortadoğu ve Filistin” konulu bir panel düzenlendi.


Panele Türkiye’den Faik Bulut konuşmacı olarak katıldı.


Faik Bulut, Filistinde bir tankı taşlayan çocuğun, Diyarbakırdaki veya İstanbuldaki bir çocukla aynı olduğunu Ortadoğudaki Filistin meselesinin Türkiyedeki Kürt meselesiyle benzer olduğunu öne sürdü.


Filistin sorununun aslında çok dar bir alan sıkıştırıldığını söyleyen Bulut, siyonizmi meşrulaştırmak gibi dini bir boyutu olan Musevi cemaatinin dünyanın her yanına yayıldığını, İsrail devleti kurulmadan önce toplu ilahilerinin gelecekte bir yerde toplanmak amacı güttüklerini söyledi.


Davos Zirvesinde yaşananların hem seçime yönelik hem de uluslararası boyutta Ortadoğuda önemli bir yer edinmek için planlanmış bir çalışma olduğuna dikkat çeken Bulut şöyle devam etti:


“Türkiye’nin Amerikancı bir zihniyetle ılımlı islamcı ülke modeli gibi gösterilmeye çalışılıyor. İran,Suriye ve Arap ülkeleri ile ABD adına görüşen Türkiye aracı olarak kullanılıyor. Bugün hedef Hamas gibi gösterilmeye çalışılsa da, asıl hedef ileride saf bir Yahudi devleti kurmak, Filistindeki yönetim ele geçirilerek Gazze’yi Mısır’a, Batı Şeria’yı ise Ürdün’e devretmektir. İsrailde aydınlıkçı cephe tamamen bitmiştir ve sol denilen işçi partisi de artık ırkçı bir hal almıştır.”


“Gazze’de direnen sadece Hamas değil bunun yanısıra ‘Filistin Kurtuluş Halk Cephesi’,’Halk Partisi’ adını alan komünist partisi ile devrimci direnişçileri de mücadele vermektedir” diyen konuşmacı “İsrail hiç bir zaman Filistinlilere haklarını verme yanlısı değildir, onların barışı bile yok edicidir.” dedi.


Filistinde yıllardır süren bu savaşın sadece Filistinlilerde değil,İsrail halkında da derin psikolojik tahribatlar bıraktığını  belirten Bulut, bugüne kadar İsrail devleti haritasının bile çizilmemiş olmasını, siyonizmin “yayılımcılık” amaçlı olduğunu gösteren en iyi örnek olduğunu söyledi.

821030cookie-checkKürt ve Filistinli çocuk aynı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.