Kunduzu sosyalist diye istemiyorlar…

Kanada’da siyasi yaşama bir anda oturan kunduz mu yoksa kutup ayısı mı tartışması bu yüzden hararetle sürüyor.

Kanada’nın 1975’den beri resmî sembolü olan kunduzun yerine kutup ayısını koymak üzere başlatılan girişimler siyasilerin çengeline takılıp engellendi. Bir kısım siyasetçi kutup ayısının Kanada’ya ait bir hayvan olarak bayrak ve sembollerde yer almasını ısrar ederken, muhalif olanlar ¨Hayır, olmaz, kunduz Kanada’nın bütün derelerinde, göllerinde vardır, bizimdir bizim olacaktır, ölürüz de kunduzdan vazgeçmeyiz¨ diye bu yöndeki taleplere karşı çıktı.

Kanada’nın başka derdi yokmuşcasına ortaya atılan talep çeşitli yorumlara neden oldı. Federal ülkenin sembolü Kunduz’un kendisine ağaç dallarından saklı yuvalar yaptığı ve bu nedenle İslamcı teröristlere bu özelliği yüzünden ilham kaynağı olacağını söyleyenler dahi çıktı. Kunduzun kuyruğuyla diğer kunduzlara haber göndermesini sosyalizme bir hazırlık işareti gören siyasetçiler de bulundu. Ağaçları kemirip kökünden devirdiği için çevreci hayvan sayılmadıkları iddiası da gündeme geldi. İşte bütün bunlardan dolayı Kunduzu Kanada sembolü olarak görmek istemeyen senatör ve federal temsilciler bunun yerine Kutup Ayısı’na razı oldu.
Ancak Kutup Ayısı’nın Rusya Federasyonu, Finlandiya ve Grönland tarafından resmî devlet sembolü olarak kullanılıyor olması Kunduza karşı olanlar arasında çekememezliğe de neden oldu. Şimdi Kanada’da Kunduz mu, Kutup Ayısı mı tartışmasının sonucu merakla bekleniyor…

1532760cookie-checkKunduzu sosyalist diye istemiyorlar…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.