Kuraklık Sempozyumu 27-28 Ekim’de

“Kuraklık Sempozyumu, İklim Değişikliğinin Türkiye Üzerine Etkileri, Susuzluk, Kuraklık ve Tarımda Yaklaşan Kriz” alt başlığıyla 27-28 Ekim 2007 Cumartesi ve Pazar günleri İstanbul’da, İTÜ Maçka Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’nda yapılıyor.


Sempozyumda kuraklık ve su sorunu, iklim değişikliği, tarım, susuzluk, enerji politikaları, toplumsal cinsiyet, insan hakları ve adalet bakış açılarından inceleniyor.


Sempozyum konuşmacıları arasında Alman Yeşiller Partisi Milletvekili ve eski almanya Tarım Bakanı Renate Künast, Genanet Cinsiyet, Çevre ve Sürdürülebilirlik Merkezi’nden Ulrike Röhr, ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Açık Radyo Yayın Yönetmeni Ömer Madra, STGM Direktörü Sunay Demircan, ekonomist Hasan Ersel, İTÜ Meteoroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu sözcüsü Abdullah Aysu, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, Türkiye Yeşilleri İklim Değişikliği Sözcüsü Aysen Ataseven, Türkiye Yeşilleri Tarım sözcüsü Süleyman Yılmaz ve Üç Ekoloji dergisi yayın yönetmeni, Yeşiller üyesi Ümit Şahin bulunuyor.


Sempozyumun 2. günü öğleden sonra bir de Forum yapılacak. Forumda iklim değişikliğini ve sonuçlarını önlemek için neler yapmalıyız konusu tartışılacak. Foruma çeşitli hareketlerden, üniversitelerden, sivil toplum örgütlerinden çok sayıda isim katılacak.


Girişin ücretsiz olduğu sempozyuma katılmak isteyenlerin [email protected] adresine başvurmaları istendi.

1049340cookie-checkKuraklık Sempozyumu 27-28 Ekim’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.