Kuru odun yanında yaş odun yakmak!

Kuru odunların arasına yaş odunları atarsanız, ateş daha canlı ve çok sesli olur. Ateşin daha uzun süreli dayanması için yaş odunlara ihtiyaç vardır. Hemen yanıp sönmesini istiyorsanız, sadece kuru çalılar ile bu işi yapabilirsiniz. En hızlı yanıp sönen ise samandır. Saman alevi gibi parıldar ve yok olur söylemleri atasözlerimiz arasına dahi girmiştir.

Son günlerde yapılan operasyonlar, uzun soluklu bir ateş istendiğini göstermektedir. Kuru odun biliyorsunuz, artık ömrünü tamamlamış, doğaya başkalaşarak karışmaya hazır olandır. Eğer insan eli değmez ise odun çürüyecek ve toprak ile buluşacaktır. Buluşmasını sağlayan diğer canlılar elbette olacaktır, bu canlılar ve aracılar olmaz ise doğa nasıl kendisini korusun ve yenilesin?

Kuru odun yanında yaş odun konursa ki, bu yaş odunun oraya konması için dışarıdan bir güç gerektirir. O güç olmadan ateş içinde yaş odun, kuru odun ile buluşmaz, eğer büyük bir orman yangını yok ise. Dışarıdan müdahale olmadan bazı şeyler olmaz.

Son günlerde bu müdahalelere bakıyoruz, anlamaya çalışıyoruz. Amaç nedir ve kime hizmet ediyor? Çünkü suçlu olduklarını kabul ettiklerimizin yakalanması demokrasiye katkı mı sağlıyor, yoksa köstek mi oluyor? Çünkü demokrasi adına yapılanlar genelde köstek olmak amacı ile yapılanlardır.

Kuru odunlar bildiğiniz gibi ana gövdeden kopmuş ve çürümeye bırakılmıştır. Dışarıdan bir güç bu kurumuş odunları yan yana toplayarak, ana gövdeyi gelişmesi için daha çok açığa çıkarabilir. Her bahar aylarında budamalar bu yüzden olur. Daha gür ve verimli olsun diye, ana gövdedeki bazı dallar kesilir. Sonra bu kesilenler bir yerde toplanılır, imha edilir. İmha yönetmeleri de çeşit çeşittir.

Bugün yapılanlar, kurumuş odun parçaların ana gövdeyi ele geçirmek amacıyla organize suç yapısı kurmak, yani darbe yapmak amacıyla kurulan bir teşkilatın açığa çıkarılması amacıyla yapıldığını söylenmektedir. Canlıyken planlanan ama başarıya ulaşmadan kuruyan odunların ana gövde üzerinde düşündükleri ve bu amaçla yaptıkları birkaç eylemdir. Bu kuru odunların canlı durumdayken, ana gövdenin isteği doğrultusunda karanlık işler yaptıkları ise ortadır. Derin kuyulara bırakılan, helikopterden aşağıya atılanlar, zindanlarda son nefesini bırakanlar hep bu kollar aracılığı ile, ana gövde tarafından yaptırmıştır, yeter ki ana gövdeye hiçbir zarar gelmesin! Fakat bu kollar kururken, aynı işi yaptıracak başka kollarda geliştirmiştir ana gövde tarafından (devamlılık esastır!). Şimdi bizler bu kurumuş dallar ile ilgilenirken, yeşil ve hale görev başına olan bu karanlık işler yapan kolları göremiyoruz, çünkü biz, kuru odunlar ile yaş odunların yanmasını seyretmemiz istenmektedir. (Dışarıdan izleyiciyiz, müdahil dahi olmayız.)

Ana gövdeyi ele geçirenler ise, karanlık noktalara odak olma yüzünden suçlu gözükmekteler. Odak olma özelliği olanlar, ana gövdeyi istedikleri gibi yönetmektedirler. Seçimler öncesi dağıtılan can suları, seçim sonrası bir anda kurumuştur. Ana gövdenin can suyundan alınan yardımlar, bir dahaki seçime kadar depoda saklı tutulacaktır.

Geçmişin karanlık döneminde, bugünkü ölümlerin sebepleri ve katilleri konusunda yapılan yorumlarda adı sık sık geçen ve bir panzehir olarak sunulan Hizbullah örgütlenmesi yeniden canlandırılmaktadır. Çünkü o bölge kendi tercihini istenmeyen tarafından yapmıştır. Ana gövde bu durumu yeniden bir panzehir ile sorunu çözmek istemektedir ve üstelik denenmiş ile yapmaktadır. Bunun için o yörenin illerinden birinde, o panzehirin boy göstermesine ve gövde gösterisine izin verilmiştir. Bugünkü kuru odunlar, onları yarattı ve yönetmişti, şimdi onlar kurumuş ve bir yerde depolanmış durumdalar, soru şu olmak zorundadır, peki, bunları bugün yeşerten ve yönlendiren kim ya da kimler?

Yaş odunlar ile kuru odunları bir araya getirip ateş yakmak önemlidir, uzun soluklu bir ateş için ikisinin karışımı önemlidir, çünkü ateş yandığı sürece kimse ana gövdede neler oluyora pek bakamayacaktır. Ateş çekicidir ve içine alır.

Bugün, bizim anlamakta güçlük çektiğimizi operasyonlar aslında uzun soluklu bir bakış açısının eseridir. Bu sayede amacına ulaşacaktır. Hem ana gövde kendisini yeniden biçimlendirecek, hem de yeni bir yaşama alışmış olacağız. Yeni yaşam bir otobüs yolculuğunda, bir kitap okuyarak başlamıyor her zaman!


—————————
http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

1584500cookie-checkKuru odun yanında yaş odun yakmak!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.