Kuzey Kıbrıs yemek festivali 2-3 Haziran’da

Tağmaç Çankaya, Orhan Erönen, Çizge Yalkın ve Eray Vudalı’nın Domino Taşları Projesi olarak başlattıkları kültürel ve sosyal sorumluluk içeren girişimlerinin bir parçası olarak düzenlenen festival Atatürk Stadyumu arkasındaki çim alanda öğle saatlerinde başlayacak akşama kadar sürecek.

Kıbrıs Yemek kültürünü yaşatmak ve yaymak adına tüm yemeklerin bir araya toplamayı amaçlayan Festivalin gelenekselleşmesi ve Kıbrıslı Türklerin kendi yemek kültürleri ile ilgili farkındalık yaratması ve restoranların menülerine eklenmesi bekleniyor.

Festivalde, Kuzey Kıbrıs’ın dört bir yanından geleceklerin yer alacağı 30 yemek çadırında, ilk kez 100’ün üzerinde Kıbrıs yemeği ve tatlı çeşidi bir arada festivale katılanlara sunulacak.

Ayrıca festivalde, poi ve ateş dansı gösterileri, balon bağlama şovları, ücretsiz atölye çalışmaları, şeflerin yemek pişirme şovları ve yemek yeme ve pişirme yarışmaları yapılacak.

Dünyanın neresinde olursa olsun ilgi duyan herkesin, yemek tariflerine ve onların profesyonel olarak çekilmiş görsellerine kolayca ve bedava, yeni iphone uygulamasına da Apple Store’dan Kuzey Kıbrıs Yemek Festivali adı altında ulaşabilecek.

Festivalle ilgili görsellere ulaşmak ve detaylı bilgi edinmek isteyenler www.NorthCyprusFood Fest.com adresinden bilgi alabilecek.

Eziç ana sponsorluğunda, gerçekleştirilecek festivale ayrıca, Efes Pilsen Gold, Jet Gaz ve ICY Silver sponsor, olarak destek verirken, Festivalin, yayın sponsorluğunu BRT, Dance Fm ve Enerji Fm radyo sponsorluğunu, AjansPress de medya takip hizmetlerini üstlenecek.

BRT Müdürü Özer Kanlı, Tağmaç Çankaya, Orhan Erönen, Çizge Yalkın ve Eray Vudalı ile birlikte bugün basın toplantısı düzenleyerek festival hakkında bilgi verdi.

BRT Müdürü Özer Kanlı, tüm girişimcilere yardımcı olmanın BRT’nin asli görevlerinden olduğunu belirterek, güzel açılımlara ve iyi işlere destek olmaya devam edeceklerini belirtti.

Genç girişimcilerin destek isteğiyle başvurduklarını anlatan Özer, projeyi inceleyerek katkı koyma kararı aldıklarını söyledi.

Özer, genç girişimcilerin örnek olabilecek bir proje hazırladıklarını ve kendilerinin de kurum olarak etkinliği aktarıp halka duyurma görevini üstlendiklerini kaydetti.

Tağmaç Çankaya, Orhan Erönen, Çizge Yalkın ve Eray Vudalı da söz alarak, festivali düzenlerken neleri amaçladıklarını ve festival kapsamında neler yapılacağını anlattılar.

1539830cookie-checkKuzey Kıbrıs yemek festivali 2-3 Haziran’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.