‘Kız öğrenciler liseye yönlendirilmeli’

İlköğretim Haftası sebebiyle Van Valisi Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız’la birlikte merkezde bulunan Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu ve İstasyon İlköğretim Okulları’nı ziyaret etti.
 
“LİSEYE YÖNLENDİRELİM”


Yeni eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlere hayırlı olması dileklerini ileten Vali Özdemir Çakacak, öğrencileri geleceğe hazırlamada öğretmenlere düşen görevleri anlattı. Van’da kız çocuklarının okullaşma ve ilköğretime gitme oranlarının çok düşük olduğunu vurgulayan Çakacak, ilköğretimi bitiren kız çocuklarının liseye yönlendirilmesinin önemine değindi.


Bu konuda öğretmenlere çok büyük görevler düştüğüne işaret eden Çakacak şunları söyledi:


“Çocuklar sizleri örnek alması lazım. Eğitim ailede başlıyor ama, aslında eğitim sizlerin verdiği eğitimle gelişiyor, pekişiyor. Öğretmen öğrencilerin gözünde çok büyük bir insandır. Yeri geliyor, bizim evde çocuklarımıza yaptıramadığımızı sizler bir kelimeyle veya bir bakışla yaptırıyorsunuz.  Eğitim ve öğretimde okul çok önemli. İlköğretim okullarında çocuklara büyünce ‘ne olmak istersin? Sorulduğunda çoğu öğretmen olacağını söylüyor. Çünkü öğretmeni sürekli karşılarında görünce, öğretmen onlar için ideal oluyor. Tamamen sizlerin o çocuklara göstereceğiniz yola bağlı. Sizlere bu konuda çok büyük görevler düşüyor. Bizler her şeyimizle çocukları geleceğe hazırlamak durumundayız. Bu çocuklar bizim ve ülkenin geleceğidir. Bizler bugün buralarda isek yarın onlar bu makamlarda olacaklar. Çocuklara bunları vermemiz lazım.”  
 
 
KÖMÜR DEPOSU KÜTÜPHANE


Ahmet Yesevi İlköğretim Okulunun çevresini de gezen Vali Özdemir Çakacak ve Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız buradan İstasyon Mahallesi İlköğretim Okulu’na geçtiler.


Okul Müdürü Enver Mürre ve öğretmenler tarafından karşılanan Çakacak, okulu gezerek bilgi aldı. Okul Müdürü Enver Mürre, Vali Çakacak’a ilk önce daha önce kömürlük olarak kullanılan ancak daha sonra kendi imkanlarıyla kütüphaneye dönüştürdükleri bölümü gezdirdi. Okulda sınıfları dolaşan Çakacak, ana okula gelen öğrencilerin bulunduğu sınıflara girdi. Bu okulda da öğretmenlerle de sohbet toplantısı düzenleyen Vali Çakacak, eğitimle ilgili düşünce ve temennilerini tekrarladı. Minik öğrencilerle sohbet eden Çakacak, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra okuldan ayrıldı.

1048460cookie-check‘Kız öğrenciler liseye yönlendirilmeli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.