Üçlü mekanizma için toplantı önerildi

ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanları Condoleezza Rice ve David Miliband, terör örgütü PKK ile mücadele için oluşturulan, ancak şimdiye kadar işlerlik kazanmayan üçlü mekanizma çerçevesinde Türk, ABD ve Irak dışişleri bakanlarının, Kasım başında İstanbul’da biraraya gelmesini önerdi. 

Rice ile Miliband’in Washington’da yaptığı görüşme sonrasında iki ülke tarafından yayımlanan açıklamada, bu toplantının, İstanbul’da 2-3 Kasım tarihlerinde düzenlenmesi planlanan Irak konferansı sırasında yapılması teklif edildi.

Üçlü mekanizma toplantısında, Türkiye ile Irak arasında 28 Eylülde imzalanan terörle mücadele anlaşmasının nasıl hayata geçirileceğinin ele alınabileceği kaydedildi. 

İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, Rice ile görüşmesinden sonra gazetecilere açıklamasında, terör örgütü PKK’ya karşı atılacak adımlar konusunda Türkiye’yi ikna için artık sözlerin yetmeyeceğini ve icraatın gerektiğini söyledi. 

Miliband, terör örgütü PKK’nin Irak’taki varlığından kaynaklanan sorunun çözümüne ilişkin, Bağdat hükümetinin ve kuzey Irak’taki bölgesel Kürt yönetiminin rollerinin kilit olduğunu belirtti. 

Rice da sorunun çözümü için ABD’nin, Türkiye ve Irak ile çalışmaya kararlı olduğunu dile getirdi.

1160130cookie-checkÜçlü mekanizma için toplantı önerildi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.