“La Traviata” Süreyya Sahnesi’nde

Yeni yorumuyla ilk kez 2008 yılında Kadıköy Süreyya Operası Sahnesi’nde seyirciyle buluşan Giuseppe Verdi’nin ”La Traviata” operası bu sezonda da İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından yorumlanmaya devam ediyor. Yekta Kara’nın çağdaş bir yorumla sahneye koyduğu eser şefler Artyom Makarov yönetiminde sanatseverlerle buluşacak.

Alexsandre Dumas 1848’de yazdığı Kamelyalı Kadın romanını temel alan yapıt, Francesco Maria Piave’nin librettosuyla 3 perde olarak sahneleniyor. Konusu Paris’te geçen eser renkli ve lüks bir yaşam sürebilmek için varlıklı erkeklerle birliktelikler yaşayan Violetta Valery’nin, soylu bir genç olan Alfredo ile kesişen yolları üzerine kurgulanıyor. Herşeyi göze almanın aşkı yaşamak için yeterli olmadığını ifade eden eser, Alfredo’nun babası ve kirli geçmişi karşısında kendi mutluluğunu hiçe sayarak Alfredo’dan ayrılan Violetta’nın içsel hesaplaşmalarını konu ediniyor. Buna karşılık Violetta’yı sadakatsizlikle suçlayan Alfredo ise onu aşağılamanın pişmanlığı içinde çaresizliğini dile getiriyor.

Duygu yüklü işleyişiyle seyirciyi büyüleyen eserde Viloletta Valery’i Evren Ekşi/Otilia M.İpek /Gülbin Kunduz; Alfredo Germont’u ise Cenk Bıyık/Bülent Külekçi/Hüseyin Likos oynuyorlar.

Violetta Valery : Evren Ekşi/Otilia M. İpek/Gülbin Kunduz
Alfredo Germont : Cenk Bıyık/Bülent Külekçi/Hüseyin Likos
Giorgio Germont : Önay Günay/Murat Güney/Kevork Tavityan
Flora Bervoix : Pınar T. Ünker/Arzu G. Yüceer
Gastone : Can Reha Gün/Çağrı Köktekin
Barone Douphol : Caner Akgün/Alper Göçeri
Marchese d’Obigny : Göktuğ Alpaşar/Gökçe Şenyüz
Dottore Grenvil : Barbaros Taştan/Umut Tingür
Annina : Arzu Bozkurt/Yeliz Çelikkol
Giuseppe : Zafer Çiftçi
Comissionario : Barbaros Taştan/Umut Tingür

717030cookie-check“La Traviata” Süreyya Sahnesi’nde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.