Lagendijk: 301 konusunda sabrımız taştı

Dink davasının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmasına katılan Lagendijk, duruşmaya ara verildiği sırada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


“Bugün, adaletin uygulanıp uygulanmadığını görmek için buradayım” diyen Lagendijk, Dink davası süresince yalnızca şu anda yargılanan sanıkların değil, devletin güvenlik birimleri içinde yer alan perde arkasındaki kişilerin de adalet önüne çıkarılması gerektiğini söyledi.


Cinayetin arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmaması halinde Türk hukuk sisteminin uluslararası arenada ciddi bir yara alacağını dile getiren Lagendijk, Ergenekon operasyonunun bu kapsamda atılmış önemli bir adım olduğunu belirtti. Lagendijk, Ergenekon operasyonu ile başlayan sürecin Dink davasına da yansımasına umduklarını kaydetti.


“301’DE AÇIKLAMA DEĞİL DEĞİŞİKLİK İSTİYORUZ”


Dink’in öldürülmesinin 301. madde ile yakından ilgili olduğunu savunan Lagendijk, “301’de açıklama değil değişiklik istiyoruz. Biz artık hükümetten 301’in değiştirileceğine yönelik açıklama değil, değiştirilmesini istiyoruz” dedi.


Lajendik, hükümetin yalnızca türban özgürlüğü isteyen öğrenciler için değil, üniversitelerde düşünce özgürlüğü için de adım atmasına beklediklerini sözlerine ekledi.

1055140cookie-checkLagendijk: 301 konusunda sabrımız taştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.