Lagendijk, kendisini suçlayanları suçladı

Soruşturmayı dün BBC Türkçe yayını için değerlendiren Lagendijk, savcılığın hakkında soruşturma başlatmasından değil, ”milliyetçi avukatların, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmasından” şaşkın olduğunu belirtti.


Lagendijk şöyle dedi:


”Birçok gazeteci, yazar ve yayıncıdan sonra ben de kurbanlar arasına girdiğim için şaşkınım. Mümkün olduğu kadar gürültü koparmaya çalışan bu avukatların bana ve savcılığa oynatmaya çalıştıkları bu oyunun bir an önce sona ermesini umuyorum.”


İfade vermek için Türkiye’ye gidip gitmeyeceğini bilmediğini ifade eden Lagendijk şunları kaydetti:


”Gerçi bu ikinci aşama. Ancak yasal çerçeveye bakıyorum. Avrupa Parlamenteri olarak dokunulmazlığa sahibim. AB toprakları içinde görüşlerimi özgürce açıklama hakkım var. Kimse bana görüşlerim nedeniyle dava açamaz. Ancak burada sorun, dokunulmazlığımın, en azından şimdilik AB üyesi olmayan Türkiye’de de geçerli olup olmayacağı. Bunu araştırıyoruz. Kararımı, alacağım cevaba ve davanın açılıp açılmayacağına bakarak vereceğim.”


Lagendijk, ”Kürt meselesi” olarak adlandırdığı sorunla ilgili sözlerinin ”kışkırtma olarak adlandırılmaması gerektiğini” kaydederek açıklamalarımın Türkiye’de bu konuların tartışılmasına vesile olmasını umduğunu belirtti.


Türkiye’de değişime karşı çıkan bir azınlık olduğu görüşünü savunan Lagendijk, bu çevrelerin amacının ”Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine engeller koymak” olduğunu ileri sürdü.

1027370cookie-checkLagendijk, kendisini suçlayanları suçladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.