Lübnan, ABD büyükelçisini geri çağırdı

The Washington Post gazetesinin haberine göre, Büyükelçi Ferid Abud, iki İsrail askerinin kaçırılmasına ilişkin olarak çarşamba günü CNN televizyonunda yaptığı açıklamayla Beyrut yönetimini kızdırdı.

CNN televizyonunda Michael Holmes’un, “İsrail’in müdahalesini durdurmak için Lübnan’ın neden İsrail askerlerini teslim etmediği” sorusunu yanıtlayan Lübnan’ın Washington Büyükelçi Abud, “Çünkü bizim de İsrail hapishanelerinde, İsrail tarafından tutuklanmış adamlarımız var” dedi.

Abud, “Bizim elimizde onların adamları var, onlar da bizim adamlarımızı tutuyor. Bir değişim söz konusu olabilir ve bana göre esirlerin değişimi bu meseleye çözüm olacaktır” diye konuştu.

Gazetenin haberine göre, Lübnan İletişim Bakanı Gazi El-Aridi bir açıklama yayınlayarak, Lübnan bakanlar kurulunun, Dışişleri Bakanlığından, Abud’un hemen geri çağrılmasını talep ettiğini, Abud’un sözlerinin, Lübnan hükümet politikasıyla çeliştiğini kaydetti.

Lübnan’ın bakanlar kurulu, Hizbullah’ın operasyonlarıyla hiçbir bağlantısı olmadığını, bu olaylarla ilgili sorumluluk üstlenmediğini de duyurdu.

Abud ise henüz kendisine görevden ayrılması yönünde talebin resmen iletilmediğini ancak iletilirse hemen Lübnan’a geri döneceğini bildirdi.

 


 

1132220cookie-checkLübnan, ABD büyükelçisini geri çağırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.