Lübnan’da seçimin ilk ayağı Hariri’nin

Dört aşamalı seçimin ilk aşaması başkent Beyrut’ta gerçekleştirildi. Oy verme işlemi Türkiye saatiyle 18.00’de sona erdi. Elde edilen ilk sonuçlara göre Saad Hariri’nin listesi seçimin galibi.

Katılımın düşük olduğu seçimlerde 128 sandalyeli parlamentonunun 19 üyesi Beyrut’tan seçiliyor ve bütün sandalyeleri Saad Hariri’nin listesi kazanmış durumda.

Bu arada, başkentin üç seçim bölgesinde oy sayımının devam ettiği bildirildi. Lübnan’da, 19 üyenin belirleneceği, 400 binden fazla seçmenin bulunduğu Beyrut’un yanı sıra 23 sandalyesi bulunan güneyde 5 Haziran, 35 üyenin seçileceği, merkezdeki Lübnan Tepesi bölgesinde 12 Haziran, 28 üyeli kuzey ve 23 üyeli doğuda da 19 Haziran’da oy kullanılacak.

HİZBULLAH Şİİ BÖLGELERDE GÜÇLÜ
Seçimler Suriye’nin, 30 yıllık askeri varlığının sona ermesinin ardından ilk olma özelliğini taşıyor. Suriye yanlısı gruplarınsa Lübnan siyasetinde etkileri sürüyor.

Suriye destekli Emel hareketiyle daha radikal bir grup olan Hizbullah’ın ülkenin güneyinde ve Şiilerin yoğun olarak yaşadıkları bölgelerde seçimlerden güçlü çıkmaları bekleniyor.

1107470cookie-checkLübnan’da seçimin ilk ayağı Hariri’nin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.