Öldürülen İngilizlerin sanığına, tahliye

2000 yılında oynanan Galatasaray-Leeds UEFA Kupası maçı için Türkiye’ye gelen 2 İngiliz holiganı öldürmekle suçlanan Ali Ümit Demir, 4 yıl 9 ay devam eden dava sonunda tahliye edildi.


Davanın tek tutuklu sanığı Ali Ümit Demir’in bugün görülen duruşmada tahliyesine karar verildi.


İstanbul’da iki İngiliz taraftarın öldürülmesiyle ilgili davanın 13 Ocak’ta görülen duruşmasında sanık avukatları, Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu’nda yapılan değişiklikler dikkate alınarak, Ali Ümit Demir’in tahliyesini talep etmişti.


Savcı da, avukatların talebi yönünde görüş bildirerek, sanığın tahliye edilmesini istemiş, ancak mahkeme heyeti, tahliye talebini ikiye karşı bir oyla reddetmişti.


AÇIK GAZETE: Tekelci basın yaklaşık 5 yıl önce bu cinayeti verirken İngiliz halkına ırkçı saldırılarda bulunmuş, üstelik öldürülen 2 İngiliz’i de Türkiye’nin attığı gol skoruna eklemişti…  Ayrıntılarla geneli anlatmak zordur ama bazı ayrıntılar vardır ki pek çok şeyi anlatıverir. Türkiye’de tekelci basının bu habere yaklaşımıyla, gazetecilik mesleğinin ülkenin en vahşi ve en şöven patronların elinde kaldığı duygusunu vermişti…


Bir başka eleştiri de 5 yıl önceki davanın hala sonuca ulaşamadan sürmesi… İnsaf! İnsan Türkiye’de sanık olmak şöyle dursun tanık olmaktan bile korkar…

1018450cookie-checkÖldürülen İngilizlerin sanığına, tahliye

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.