İlçe Milli Eğitim Müdürü ve masa tenisi sevgisi

Oynanmakta olan spor türünü çok merak ediyordum. Sonra Burdur ‘da lise hayatına başladığım yıllarda Ali Uysal isimli öğretmenimin -masa tenisi denirmiş -çok iyi oynadığını gördüm.
Ara sıra raketleri elimize alıyorduk. Büyüklerimizden gördüklerimizi yapmaya çalışıyorduk. Önce sayıları saymasını öğrendim. Yirmi bir sayı yapan seti alıyordu. Masa tenisinde o dönemler yirmi bir sayıya set deniyordu.
Şimdi kurallar değişti. On bir sayı yapan, seti almış oluyor. Buraya şundan geldim: Her işin ehline bırakılması gerekiyor. İyi yapılan ürün nerede olursa olsun mutlaka meraklısı, alıcısı bulunuyor.
İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adnan Atik Bey’in öncülüğünde yapılan masa tenisi turnuvasına rekor sayıda sporcu katıldı. Acaba bu yıl yapılan masa tenisi karşılaşması, daha önceleri yapılmadı mı?
Yapıldı, sporcular bu kadar ilgi göstermemişlerdi.
Sönük geçen turnuvalardan dolayı da masa tenisi turnuvaları yapılmaz olmuştu.
Milli eğitim müdürümüzün, masa tenisi başta olmak üzere, birçok sosyal eğitici ve öğretici etkinliklere destek vermesi sayesinde, bu yıl görülmemiş sayıda masa tenisi sporuna katılım oldu.
Gölhisar Milli Eğitim Müdürümüze masa tenisi sporuna olan katkısından dolayı, ayrıca bizlerin bir araya gelmesine vesile olduğu için teşekkür ediyorum.
Okullarda ve evde sadece dersle yetinilmemeli, öğrencilerimizin, bedeni, düşünsel, sosyal alanlarda da kendilerini göstermeleri gerekiyor.
Masa tenisi sporundan dolayı daha çok arkadaşım oldu. Daha iyi muhabbetimiz oldu. İnsanın çevresinin artmasında da bu tür organizasyonların büyüsü çok oluyor.
Masa tenisi sporunun riski de az.Başta rakiple karşı karşıya gelme durumu yok. Çarpışma, faule maruz kalma riski sıfır.
Bedenen birçok faydası var. Bunlar da vücut terliyor, zararlı maddeler atılıyor, vücut hızlı hareket ediyor, kaslar gelişiyor, insanın muhakeme gücü gelişiyor.
Rakibin attığı toplara nasıl cevap vereceğini kısa zaman diliminde düşünmeniz gerekiyor. Oyun stilinden ders çıkartarak , raketinizi ve motivasyonunuzu hazırlamanız icap ediyor.
Tüm bunlar kişinin vücudu için olan faydaları.
Sonra toplum gözünde de, belli değeriniz oluyor. Hakkını vererek oynarsanız, bir de göze hitap eder şekilde oyunda vuruşlarınız olursa size sempati duyuyorlar.
Mili Eğitim Müdürümüz Sayın Adnan Atik Bey’in etkili oyunu ve yendiği kişilere centilmence davranışı, ayrıca kendisiyle kim oynamak isterse , evet diyen yapısı, en zor durumda bile hayır dememesi ilgi çekti.
Özelliklerinden dolayı katılımın ve masa tenisi sporunun ilgi odağı haline gelmesinde büyük etkisi var.
İnsanoğlu ne olursa olsun, alçak gönüllü olunca, kazancı çok oluyor. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün özellikle mazerete sığınmaması, örnek alınması gereken özelliklerindendir.
Gölhisar’da masa tenisi sporu denince, şimdilerde İlçe Milli Eğitim Müdürümüz akla gelmekte.
Turnuva öncesinde ben bu kadar katılımın olabileceğini hiç ummuyordum. Öyle ki, birçok tanıdığımın da masa tenisiyle ilgisinin olduğunu hiç bilmiyordum.
Geçenlerde arkadaşın birine selam verdim. Selamı aldı ve açık sözlü olarak – çok severim açıkça konuşanı- hocam sana kırgınım dedi.
Hatam nedir dedim?
Dedi ki, bu kadar masa tenisi oynamışsın, çalışmışsın ama hiç beni çağırmadın dedi. Öncelikle kendisine izah ettim. Gerçekten arkadaşımın oynadığını bilmiyordum.
Neyse ertesi gün hemen spor salonuna gittim. İkimiz bol bol masa tenisi maçı yaptık.
Samimiyetimiz müthiş arttı.
Bizim yaş grubundaki arkadaşlarımıza her türlü spor yapmaları önerilir ama masa tenisini daha çok öneriyorlar.
İlçemizde güzelliklere katkısı olanlara teşekkürler.
Özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adnan Atik bey’e.
Masa tenisi sporunu bize tekrardan sevdiren, katılımın rekora ulaşmasında emeği geçen Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, ilçe halkımız adına iyi ki Gölhisar’dasınız diyorum.

747440cookie-checkİlçe Milli Eğitim Müdürü ve masa tenisi sevgisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.