Lee Valley’de Kıbrıs rüzgarı esti

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin oluşturduğu köklü dernek ve kuruluşların bir araya gelerek organize ettiği “2. Kıbrıs Türk Kültür Sanat Festivali” 23 Haziran Pazar günü Kuzey Londra’da gerçekleşti.

İngiltere’de yaşayan çocuklara ve gençlere Kıbrıs Türk kültürünün ve sanatının tanıtılması ve yaşatılmasını amaçlayan festival, 23 Haziran Pazar günü 12.00-19.00 saatleri arasında Lee Valley Athletics Centre’de yapıldı. Festivalin açılış kurdelesini Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Çınar Ergin, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı ile İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı bileşeni dernek başkanları birlikte kesti.

İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı tarafından düzenlenen festivalde Kıbrıslı Sanatçı ve Türk pop müziğinin sevilen ismi Ziynet Sali’nin sahne aldığı festivalde Londra’nın sevilen isimleri Kıbrıs Dörtlüsü, Kelebekler, Major Band, genç yetenekler Mehmet Raif, Ata Kaya, Şifa Abdullah ve yükselen yıldız konuk sanatçı Serel Yereli şarkılarıyla katıldı. Festivalde sunuculuğu üstlenen Osman Balıkçıoğlu ile Ayhan Salih Korel, eğlenceli parodileri ile konuklara keyifli anlar yaşattı.

Girne Genç Sanatseverler Derneği’nden (Gençsad) halk oyunları ekibi de festivalde büyük alkışaldı. Festivalde ayrıca el sanatları, Kıbrıslı Türk yazarların ve şairle­rin kitapları, Kıbrıs’a özgü yiyecek ve içecekler, eski çocuk oyunları da sergilenip satışa sunuldu.

Festivale Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’ne üye olan birçok inşaat şirketleri, Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği de tanıtım tezgahlarında yer aldılar.

NİYAZİ ENVER: ÇOK BAŞARILIYDI

Festival’in son saatlerinde görüşünü aldığımız İngiltere Kıbrıs Türk Vakfı bileşenlerinden Kıbrıs Türk Toplum Merkezi Başkanı Niyazi Enver, festivalin çok başarılı geçmesi ve katılımın yoğun olmasından dolayı çok memnun olduğunu söyledi.

Enver şunları söyledi:

“İngiltere’de yaşayan çocuklara ve gençlere Kıbrıs Türk kültürünün ve sanatının tanıtılmasını ve yaşatılmasını amaçlayan festivalimiz, özellikle yeni kuşakların kültürle bağının sürmesi, kendi kimlikleriyle barışık olmalı ve özgüvenlerini korumaları için de gerçekleştirildi. Geçen yılki deneyimlerimizle bu yıl çıtayı daha da yükseltmiş olduk. Kapı sayımına göre henüz Ziynet Salih sahneye çıkmadan katılım 19 bini aşmış durumda. Bu yıl sizinde gözlemlediğiniz gibi bütün otopark dop doluydu. Gelecek yıl daha da başarılı bir festival gerçekleşeceğiz.”

2310620cookie-checkLee Valley’de Kıbrıs rüzgarı esti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.