LGBTİ karşıtı mitingler şehir şehir gezmeye devam ediyor

İlki Saraçhane’de yapılan LGBTİ’leri hedef alan mitingler şehir şehir geziyor. Mitingler Antep, Batman, Mardin, Bitlis, Kayseri, Van ve Diyarbakır’da “Ailen saldırı altında” adı altında düzenlenecek.

İlki İstanbul Saraçhane’de yapılan LGBTİ’leri hedef alan mitingler şehir şehir gezmeye devam ediyor. Mitingler Antep, Batman, Mardin, Bitlis, Kayseri, Van ve Diyarbakır’da “Ailen saldırı altında” adı altında düzenlenecek

İlki İstanbul Saraçhane’de 18 Eylül’de yapılan LGBTİ’leri hedef alan mitingler; ekim ayında Urfa’da, Konya’da ve Ankara’da da İzmir’de yapılan mitinglerle devam etmişti. Cemaat ve tarikatların düzenlediği LGBTİ karşıtı ayrımcı mitinglerin işaret fişeği Saraçhane’deki miting çağrısı, RTÜK tarafından kamu spotu olarak da yayımlanmıştı.

Mitingler şehir şehir gezmeye devam ediyor. Nefret söylemi içeren mitinler Kasım ayında Antep, Batman, Mardin, Bitlis, Kayseri, Van ve Diyarbakır’da “Ailen saldırı altında” adı altında devam edecek.

Hak örgütleri tarafından ayrımcılık suçu işlendiği yönünde eleştiren mitingler cemaatler ve tarikatlar tarafından düzenleniyor.

LGBTİ dernekleri, İlki İstanbul Saraçhane’de gerçekleşen ve şehir şehir gezen mitingler sonrası LGBTİ’lere yönelik ayrımcılık ve şiddeti arttırdığını belirtmişti. SpoD’un paylaştığı verilere göre; Saraçhane’deki mitingle birlikte, LGBTİ+ Danışma Hattı’na gelen cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık konulu başvuruların bir önceki aya göre yüzde 46, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli şiddet konulu başvuruların ise yüzde 36 arttığını açıklamıştı.

Dernek 2021’de aynı dönemdeki başvurular değerlendirildiğinde ise, daha büyük bir artış ortaya çıktığını ve cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılık ve şiddet konulu başvuruların toplamının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 240 oranında arttığını bildirmişti.

ANTEP’TEKİ MİTİNG ÇAĞRISINA TGS LOGOSU HABERSİZ EKLENMİŞ
Antep’te LGBTİ karşıtı miting afişine logoları izinleri dışında eklenen TGS, “Kadın ve LGBTİ+ komisyonu olan ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını dava eden TGS’nin nefret dolu bu eylemlerin parçası olması mümkün değil” dedi.

Şehir şehir gezen LGBTİ’leri hedef alan mitinglerden 13 Kasım’da yapılacak olan “Gaziantep Büyük Aile Yürüyüşü” başlığı ve “Küresel Çetenin LGBT Dayatmasına Karşı Aileni ve Neslini Koru” çağrısıyla yapılacak mitingin afişine birçok kurumun logosu eklendi.

Afişte logosu olan kurumlardan biri de Türkiye Gazeteciler Sendikası’ydı. Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu da olan sendikanın bu durumdan haberi olmadığı anlaşıldı. Logosu izinsiz olarak miting çağrısına eklenen sendika, duyurulardan logosunun çıkarılması için harekete geçti.

TGS İstanbul Şube Başkanı Banu Tuna, durumu Kadın ve LGBTİ+ Komisyonlarının sekreteryasındaki üyeleri sayesinde fark ettiklerini belirtti. Tuna, logolarının izinsiz olarak miting afişinde kullanılmasına ilişkin; “Biz bu durumu sabah kadın ve LGBTİ+ komisyonu sekretaryasındaki arkadaşlar sayesinde fark ettik. Kan beynime sıçradı tabii. Hemen genel merkezi ve tüm yöneticileri haberdar ettik. Yapılan kesinlikle bilgimiz ve desteğimiz dışında. Kadın ve LGBTİ+ komisyonu olan, toplumsal cinsiyet eğitimleri veren, ILO 190’ı toplu iş sözleşmelerine dahil eden ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasını dava eden TGS’nin nefret dolu bu eylemlerin parçası olması mümkün değil. Logomuzun söz konusu duyurulardan çıkarılması için de hemen harekete geçtik” dedi. EVRENSEL (Meltem Akyol/Evrensel)

2646520cookie-checkLGBTİ karşıtı mitingler şehir şehir gezmeye devam ediyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.