İlhan Selçuk’un ifadesi alınıyor…

”Ergenekon Soruşturması” çerçevesinde gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’un durumuna ilişkin, açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, ”Aradan geçen 24 saatin ardından avukatlarımız İlhan bey ile görüştü. Sağlık durumunda herhangi bir sorun gözükmüyor. Şu anda da avukatlar eşliğinde ifadesi alınıyor” dedi.


Konuya ilişkin açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, İlhan Selçuk’un yakışıksız bir şekilde gözaltına alındığını söyledi.


Olayı protesto etmek için yürüdüklerini belirten Yıldız, gözaltındaki Selçuk’un durumuna ilişkin, ”Şu anda da avukatlar eşliğinde ifadesi alınıyor”diye konuştu.


Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi önünde toplanan bir grup, gazetenin İmtiyaz Sahibi İlhan Selçuk’un, ”Ergenekon Soruşturması” kapsamında gözaltına alınmasını protesto etti.


Gazete önünde bir araya gelen ve aralarında cumhuriyet okurları, 68’liler Vakfı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu grup, İlhan Selçuk’un soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmasına tepki amacıyla Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.


Halaskargazi Caddesi’ni takiben yürüyen ve ellerinde Türk bayrakları, Atatürk fotoğrafları ve ”Hepimiz İlhan Selçukuz” yazılı dövizler taşıyan gruptakiler, çeşitli sloganlar attılar.


Bir süre sonra aynı cadde üzerinde yer alan Atatürk Evi önüne gelen grubun önü çevik kuvvet ekiplerince kesildi. Taksim yönüne yürümelerine izin verilmeyen grup, daha sonra gazete binasına dönüş yaptı.


Öte yandan, gazeteci Mehmet Ali Birand’ın da Cumhuriyet Gazetesi’ne geldiği görüldü.


İSTANBUL EMNİYETİ ÖNÜNDE PROTESTO


Gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek’in eşi Şule ve oğlu Can Perinçek ile partililerden oluşan bir gurup, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde protesto gösterisi yaptı.


Vatan Caddesi’ndeki emniyet müdürlüğü binası önüne gelen ve aralarında, soruşturma kapsamında gözaltına alınan Doğu Perinçek’in eşi Şule, oğlu Can Perinçek ile İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel’in de bulunduğu partililer, Doğu Perinçek’in fotoğrafları ile parti bayrakları taşıyarak çeşitli sloganlar attılar.


Şule Perinçek, dün saat 04.00’te polislerin kapıyı çalarak içeride arama yapmak istediklerini söylediklerini anlatarak, ”Saat sabah 04.00 ya da öğlen 17.00 de gelseler bile, bizim evimizin kapısı bu açıdan çalınacak ev değil” dedi.


Evlerinde yaklaşık 12-13 saat süreyle arama yapıldığını ileri süren Perinçek, ”İçerideki 15 bine yakın dosya ve kitabı karıştırdılar, bütün sayfaları tek tek çevirdiler. Perinçek’in masasının üzerinden aldıkları malzemelerden biri de Lozan’da kazanılan başarıların bulunduğu dosyaydı. Bunu bile suç unsuru diye aldılar” diye konuştu.



 

1057120cookie-checkİlhan Selçuk’un ifadesi alınıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.