Libya’dan 100 bin kişi kaçtı

LİBYA’DAN 100 BİN KİŞİ KAÇTI

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından yapılan açıklamada, 19 Şubattan beri ülkeyi terk eden çeşitli ülke vatandaşlarından oluşan 100 bin kadar kişiden 55 bininin yarısının Mısır’a gittiğini bildirildi.

Merkezi Cenevre’de bulunan BMMYK ayrıca, dün gece Tunus’taki Cerbe’ye havadan yardım malzemesi göndermeye başladığını ve Libya sınırına da gönderileceğini bildirdi.

13 BİN TÜRK TAHLİYE EDİLDİ

Türkiye Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Libya’dan şu ana kadar 41 uçak ve 2 gemiyle 10 bin 710 kişinin, özel şirketler tarafından hava yoluyla da 2 bin 660 kişinin tahliye edildiğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi’nin internet sitesinde, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın Libya’dan yapılan tahliyelere ilişkin açıklamasına yer verildi.

Açıklamada, Libya’dan şu ana kadar 11 tarifeli, 16 özel tahliye ve 14 askeri olmak üzere, toplam 41 uçak ve 2 gemi ile 10 bin 710 kişinin tahliye çalışmaları kapsamında ülkeye giriş yaptığı belirtilerek, ”Özel şirketlerimiz tarafından hava yoluyla tahliye edilen 2 bin 660 kişi ve İskenderun askeri gemisi ile beraberindeki Oruç Reis Fırkateyni’nde seyir halinde bulunan bin 738 yolcu dahil edildiğinde, Libya’dan tahliye edilenlerin toplam sayısı 15 bin 108’e ulaşmaktadır” denildi.

Türkiye’ye getirilen vatandaşların, Marmaris ve Dalaman’da kurulan kabul merkezlerinde karşılanarak, ihtiyaç duydukları takdirde konaklamalarının sağlandığı ve temin edilen otobüslerle gidecekleri şehirlere gönderildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Genelkurmay Başkanlığı’na ait İskenderun gemisi ve beraberindeki Oruç Reis Fırkateyni, Bingazi Limanı’ndan 517’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam bin 738 kişiyi alarak bugün sabah saat 07.30’da Marmaris’e hareket etmiştir.”

1282780cookie-checkLibya’dan 100 bin kişi kaçtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.