Lice’de protestocu köylüye müdahale: 1 ölü

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’nde karakol inşaatına karşı gösteri yapan köylülere jandarma müdahalesinin ardından bazıları ağır olmak üzere yaralanan köylüler olduğu belirtiliyor. BDP Lice ilçe başkanı Jandarma birliklerinin gösteri yapan köylülere ateş açtığını ve 3’ü ağır olmak üzere 7 kişinin yaralandığını ve yaralılardan birinin durumunun çok ağır olduğunu söylerken, jandarma kaynakları ise “karakol şantiyesine girmek isteyen köylülere” gaz bombası ile müdahale edildiği ve havaya ateş açıldığını, bu esnada arbede yaşandığını belirtti.

Lice Devlet Hastanesi’nde görevli İsmail Işık’tan alınan bilgiye göreyse, Lice’de jandarmanın ateş açması sonucu Medeni Yıldırım adlı kişi hayatını kaybederken, biri ağır olmak üzere 7 kişi de yaralandı. Altı yaralı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk edildi.

BU arada BDP İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel Twitter hesabından müdahale sırasında 2 göstericinin öldüğünü 5 de yaralı olduğunu, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak’ın da aralarında bulunduğu bir parti heyetinin Lice’ye gittiğini duyurdu… TUncel, DTK eş Başkanı Aysel Tuğluk’un da Lice’ye gidenler arasında bulunduğunu belirtti.

AYSEL TUĞLUK: 1 ÖLÜ, 6 YARALI VAR

Diyarbakır’ın Lice İlçesi Kayacık Köyü’nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen grupla güvenlik güçleri arasında molotof kokteylli, biber gazlı çıkan çatışmanın ardından Diyarbakır’da bulunan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, partililerle birlikte Lice’ye gitti.

Milletvekili Tuğluk, olayın karakol binasına yeni yapılan ek binaları protesto amaçlı bir gösteri yapılması ve buna askerlerin müdahale etmesiyle çıktığını söyledi. Tuğluk, “Askerlerin ateş açması sonucu 1 kişi yaşamını yitirmiş, 6 kişi ise kurşunlarla yaralanmış. Biz olay yerine gidiyoruz. Daha sağlıklı bilgileri olay yerinden almaya çalışacağız” dedi.

VALİ KIRAÇ: TEYİT ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç,Lice’deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu’nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi. Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, “Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 2’si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz” dedi.(

1387490cookie-checkLice’de protestocu köylüye müdahale: 1 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.