Liderler görüşmesinden 'yola devam' çıktı

Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, tek egemenlik ve vatandaşlık konusunu görüştü.


İki lider, 25 Temmuz’da yeniden bir araya gelerek, çalışma grupları ile teknik komitelerin çalışmalarını son kez gözden geçirecek.


Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, kapsamlı müzakereleri başlatma amacıyla bugün yeniden bir araya geldi. 21 Mart Mutabakatı çerçevesinde yeniden bir araya gelen iki lider yaklaşık 4.5 saat süren bir görüşme yaptı.


BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi ve BM Misyon Şefi Taye-Brook Zerihoun’un BM kontrolündeki ara bölgede bulunan resmi konutunda gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın BM ve AB ile Müzakerelerden Sorumlu Temsilcisi Özdil Nami ile Rum Başkanlık Komiseri Yorgo Yakovu da hazır bulundu.


BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi ve BM Misyon Şefi Zerihoun, iki liderin görüşmesiyle ilgili basına ortak bir açıklama yaptı. Zerihoun’un açıklaması sırasında hazır bulunan iki lider de el sıkışarak, basına poz verdi.


ORTAK AÇIKLAMA


BM Genel Sekreteri’nin Özel Temsilcisi ve BM Misyon Şefi Taye-Brook Zerihoun’un okuduğu ortak açıklama aynen şöyle:


“İki lider, pozitif ve yapıcı bir ortamda toplandı. Çalışma grupları ile teknik komitelerin yaptıkları çalışmaları ilk kez ele aldılar.


İki lider, prensipte anlaştıkları tek egemenlik ve vatandaşlık konusunu görüştü. Bunların uygulanmasının kapsamlı müzakerelerde ele alınmasını karara bağladılar.


Liderler, 25 Temmuz’da yeniden bir araya gelme ve çalışma grupları ile teknik komitelerin çalışmalarını son kez gözden geçirme konusunda anlaştılar”

708750cookie-checkLiderler görüşmesinden 'yola devam' çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.