Limanlar Rum gemilerine açılıyor

Sabah’tan Stelyo Berberakis’in haberi şöyle:

10 gün önce KKTC’nin izolasyonunu “hafifletmek” ve “iyi niyet” amacıyla bir takım askeri tedbirler açıklayan Rum yetkililer, Türkiye ile “diyaloğa geçmek” için girişim başlattı. Rum kesimi Ticaret ve Ulaştırma bakanlıklarından edindiğimiz bilgilere göre Ankara da, limanlarına 1974’ten bu yana yanaşma ve demirleme yasağı uyguladığı Rum gemilerine izin vermeye başladı.

”AÇIKLAMA SONRA”
Rum Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, kısa süre önce ‘Kıbrıs’ bandıralı bir ya da iki geminin Türk limanlarına girmesine izin verildiğini söyledi.

Gemilerin hangi limana yanaştığıyla ilgili bilgi vermekten kaçınan Bakanlık yetkilileri, ”Bu çok önemli ve olumlu bir gelişme. Gerekli resmi açıklama Türk makamları tarafından yapılacak” diye konuştu.

Geçen hafta Rum Ticaret Bakanı’nın Türkiye’ye giderek ”meslektaşlarıyla” temaslarla bulunduğunu kaydeden kaynaklar, görüşmelerde ”taraflar arasındaki ticari ilişkilerin gözden geçirildiğini” söyledi.

Kaynaklar, Rum kesimi ile Türkiye arasında 1974’teki Barış Herakatı sonrası kapatılan ve 30 yıldır açılmayan hava koridorlarının da yeniden kulanılmaya başlayacağını söyledi.

Yapılan görüşmeler ve hazırlıklar kapsamında Lefkoşa’nın Rum kesimi ile başta İstanbul olmak üzere diğer büyük kentlerdeki havalimanları arasında doğrudan uçak seferlerinin başlayacağı da konuşuluyor. Seferlerin yıl sonuna kadar başlayacağı da kaynaklardan edinilen bilgiler arasında.

 

1093340cookie-checkLimanlar Rum gemilerine açılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.