Livingstone’dan Newroz resepsiyonu

13 Mart akşamı City Hall’de gerçekleşen resepsiyonda Ken Livingstone şunları söyledi:


“Londra’nın çok kültürlülüğüne büyük katkısı olan Kürtlerle birlikte Newroz’u kutlamaktan büyük bir onur ve heyecan duyuyorum. Kürt toplumunun Londra’ya sunduğu katkı görmezden gelinemez. Londra’da yaşamın birçok alanında bunu rahatlıkla görüyoruz. Newroz’u bundan önce de kutladık ve kutlamaya da devam ediyoruz. Kürt halkının kültürünü paylaşmaktan heyecan duyuyorum. Sizlere bu renklerinizi Londra’ya taşıdığınız için teşekkür ediyorum. Hepinizin Newroz’u kutlu olsun.”” dedi. Newroz Tertip Komitesi adına konuşan İbrahim Doğuş ise, Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Ken Livingstone’a ve belediye yetkililerine teşekkür ederek “Londra’nın en dinamik ve girişimci toplumlarından biri olan Kürtler olarak, GLA’ye ve sayın Livingstone’a teşekkür ediyor ve Tüm Londralıların Newroz bayramını kutluyorum…”


Londra Büyükşehir Belediyesi Hackney ve Waltham Forest Meclis Üyesi Jennette Arnold ise Kürtçe olarak “Newroz piroz be” diyerek başladığı konuşmasında, “Kürtler Londra’nın ekonomik ve sosyal hayatına büyük katkılar sunmuştur. Belediye olarak çok kültürlüğe önem veriyor ve tüm etnik toplulukların hassasiyetlerine dikkat etmeye çalışıyoruz” dedi. 


Arnold, “Kendi çalışma bölgemde yoğun bir Kürt nüfusu yaşıyor. Londra için çok önemliler. Onların ve bugün bizleri onurlandıran siz tüm davetlilerin Newroz’unu şimdiden kutluyorum ve başarılar diliyorum” duye devam etti.


Halkevi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topkaya ise, “Newroz sadece Kürtlerin değil artık tüm Londra’lıların bayramı olmuştur. Hepinizin Newroz’unu kutluyorum” dedi.  Hackney Belediyesi’nin Kürt Meclis üyelerinden Feryat Demirci ise kısa bir konuşma yaparak, “tüm katılımcıların ve Kürt halkının Newroz Bayramı’nı kutluyorum” dedi.


DERNEKTEKİ KUTLAMA


Ayrıca İngiltere’deki Newroz kutlamaları kapsamında 15 Mart Cumartesi günü Kürt Toplum Merkezi’nde (KCC) çocuklara özel Newroz kutlaması yapıldı.


Yüzü aşkın çocuk ve ebeveynlerinin katıldığı “Çocukça Newroz” kutlaması saat 15.00’da başladı. Programın başında Newroz bayramının tarihçesine dair sözlü anlatım yapılırken, katılımcı çocukların Newroz hakkındaki düşüncelerine dile getirmeleri dikkat çekti. Program çocukların Kürtçe müzikler eşliğinde çektiği halaylarla devam etti. Kutlama programın ilerleyen bölümlerinde ise palyaço gösterisi yapıldı. Neşeli anlara sahne olan palyaço gösterisinin ardında davul-zurna eşliğinde halaylar çekildikten sonra “Çocukça Newroz” kutlaması çocuklara hediye dağıtılmasının ardından son buldu. (Toplum Postası)

811080cookie-checkLivingstone’dan Newroz resepsiyonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.