Ülke tanıtımı milli bir POLİTİKA olmalı

Burada, basın, acenta ve tur operatörleri ile biraraya gelerek; ülkemizin tanıtılması çalışmalarını anlattı. Sayın Bakanımızım vermiş olduğu bilgi ve tantım çalışmaları basın, tur operatörü ve acentalar tarafından oldukça olumlu karşılandı.

Sayın Bakanımız önümüzdeki aylar içerisinde KKTC turizmini tanıtma konusunda gerek İngiliz ve gerekse Türk medyasında bir reklam atağına geçeceklerinden bahsetti. Sayın Bakanımıza ve aslında ülkemezideki her kesime, başta HALKIMIZA, tüm SİYASİ PARTİLERE, DEVLET KURUMLARINA, TÜM SEKTÖRLERDEKİ YATIRIMCILARA şunu iyice vurgulamak gerekiyor. Artık bu ülkenin Tanıtımı MİLLİ BİR POLİTİKA olmalıdır.

Bakınız, www.turizmdebusabah.com gazetesine açıklamada bulunan Malta’nın İstanbul Başkonsolosu Reuben Gauci, Malta’ya gelecek Türk turizmciye yatırım desteği sunacaklarını ve AB ülkeleri içinde en iyi vergi sistemine sahip ülkenin Malta olduğunu açıkladı. Evet, Malta ülkede yatırım yapacak tüm yabancı yatırımcılara önem verdiğini herkese duyuruyor. Bizim ülkemizde de farklı birşey yapılmıyor. Bizim Ülkemizde de yabancı yatırımcıları yatırım yapmaları için çağrıda bulunuyoruz. Şu anda halihazırda Türk yatırımcılar Malta’da da bizdeki gibi yatırım çalışmalarını sürdürüyor. Malta vergi avantajı sunan bir ülke ve birçok yabancı şirketin burada ofisleri bulunuyor. Yüzde 35’lere varan vergi avantajları sunuyor.

Malta’nın İstanbul Başkonsolosu Reuben Gauci, açıklaması sırasında şuna çok büyük bir vurgu yapıyor: ‘Malta ekonomisinin yüzde 35’i turizmden geliyor. Malta ekonomisi için kültür ve turizm oldukça önemli. Malta’da İKİ TANE SİYASİ PARTİ VAR VE İKİSİ DE turizme önem veriyor.’ diyor. Malta son yıllarda turizmi çeşitlendirmek için çabalar harcıyor. Dil okullarını açmanın yanında, ülkede filim çekimlerine, alternatif turizmi geliştirmeye destek veriyorlar. Malta Turizm Örgütü, turizm tur operatörü ve acentalarını destekliyor. Ancak bu destekler için, bizim ülkemizde de olduğu gibi, belirli organizasyonlar yapmış olmak ve belli sayılara ulaşmış olmak gerekiyor. Acentaların getirdikleri turist sayısına göre destekler değişebiliyor. Tabii, tüm bunların başında, ülkelerini ve varlıklarını dünyanın her yerinde yazılı ve görsel medyada tanıtmak için büyük BÜTÇELER ayırıyorlar. Bu bütçelerin artırılması için de ülkede bulunan tüm SİYASİ PARTİLER ortak hareket ediyorlar.

Ülkemiz’de tüm Siyasi Partiler el ele vererek ülkemizin tüm güzelliklerini tanıtmak için ortak hareket etmeleri gerekmektedir. Turizmi ülkemizin bir MİLLİ POLİTİKASI olarak görmeliyiz.

_________________________

* Dr Muhammet YAŞ[email protected]

759750cookie-checkÜlke tanıtımı milli bir POLİTİKA olmalı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.