“Ülkede çiftbaşlı bir yönetim var”

Kılıçdaroğlu’dan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin seçim bildirgesini bizzat okuduğu, kendi kanaatlerini ifade ettiği yönündeki açıklamalarını değerlendirmesi istendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı AK Parti’nin seçim bildirgesi üzerinden sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, “Namus ve şeref kavramalarının bütün toplumlar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. O nedenle insanlar ant içerken namusu ve şerefleri üzerine ant içerler ki toplumu tatmin etsinler güvence versinler. Toplum onun ettiği yemini tutmasını bekler. Sayın Erdoğan, TBMM’ye geldin saygı ile karşılandın kürsüye çıktı tarafsızlığı konusunda namus ve şerefi üzerine ant içti. Ama ettiği yemini tutmadı. Şu soruyu sormak isterim lütfen gazeteci arkadaşlarım da sayın Cumhurbaşkanı ile karşılaştıklarında aynı soruyu sorsunlar. Sizin kafanızdaki şeref ve namus kavramı nedir? Onu öğrenmek istiyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığına genel bütçeden aktarılacak örtülü ödeneğe ilişkin Kılıçdaroğlu, “Örtülü ödenek Başbakan’ın namusuna teslim edilen bir paradır ancak ve ancak milli menfaatler için kullanabilir. Kullanacak kişinin de sorumluluğu vardır. Örtülü ödenek konusunda sorumlu Başbakandır. Sorumluluğu olmayan bir kişiye neden örtülü ödenek veriyorsunuz?” diye sordu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Bu şu anlama geliyor öyle şeyler olaylar olacak ki Başbakan’ın bile haberi olmayacak. O olayları finans etmeyi Cumhurbaşkanı üstlenecek” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu başbakan kağıttan başbakan mı? İlk okul öğrencisi mi? Bu doğru değil. Sorumluluk üstlenen kişiye para harcama yetkisi verilir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Sayın Davutoğlu’na da seslenmek istiyorum sen kendi seçim beyannameni hazırlamaktan acizsen o koltukta niye oturuyorsun. Çift başlı bir yönetim var. Neden yemin ettin namus ve şeref kavramı bu kadar ucuz mu?” ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Dış politika konusunda Türkiye’nin sınıfta kaldığını bütün dünya biliyor. Türkiye tecrit edilmiş bir durumda. Dış politikanın milli olması lazım” dedi.

1448860cookie-check“Ülkede çiftbaşlı bir yönetim var”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.