İlkMüslüman belediye başkanı

Kanada’nın Calgary kentinde yapılan yerel seçimlerde aday olan Naheed Nenshi, oyların yüzde 40’ını alarak belediye başkanı oldu.

Kanada’nın önemli şehirlerinden Calgary’nin Mount Royal Üniversitesi’nde İşletme Profesörü olan 38 yaşındaki yeni belediye başkanı, Calgary Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Harvard Üniversitesi’nde kamu yönetimi masteri yaptı.

Naheed Nenshi, ”odasında oturan değil, halkın arasında olan başkan” sloganı ile etkili bir seçim kampanyası yürüttü.

Bir süredir yerel bir radyoda Salı sabahları ‘Calgary Eyeopener’ isimli programla şehrin sorunlarına farklı yaklaşımlar getiren Nenshi, Pembe ‘Devrim’ adını verdiği kampanyası için, ”Bugün, dünden çok farklı bir Calgary’ye gözlerimizi açtık. Tıkanan sistemi nasıl açacağımızı ve bunu hep birlikte nasıl başaracağımızı tüm ülke görecek” dedi.

”SÜRPRİZ DEĞİL”

Naheed Nenshi’nin başkan seçilmesiyle ilgili bir açıklama yapan Kanada İslam Kongresi Başkanı Dr. Ziyad Deliç, ”Bu doğal bir gelişme. Biz Müslümanlar olarak bu ülkede genç bir toplumuz. Müslüman toplumun farklı ülkelerden gelen üyeleri, çok zor şartları geride bırakarak buraya gelebildi. Şimdi, bir parçası olduğumuz Kanada toplumuna, değerlerimiz göstermenin zamanı. Naheed Nenshi’nin seçilmesi, bu yüzden sürpriz olmadı” şeklinde konuştu.

1263800cookie-checkİlkMüslüman belediye başkanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.