İlkokulun bahçesi geyiklere yasak

Mölndal’daki Eklandas ilkokulunun bahçesindeki elma ağaçlarına dadanan  geyikleri ile öğrenciler arasında başlayan oyunun kavgaya dönüşmesi üzerine  geyikler  polislik  oldu.

Ajansların geçtiği, ülkenin en büyük gazetelerinden Dagens Nyheter’de de yer alan habere  göre, olay şöyle gelişti:

“Ormanlık  bir alanın kenarında bulunan Eklandas ilkokulunun bahçesine önceki gün sabah bir geyik girdi. Akşama doğru geyiklerin sayısı çoğalarak bir sürüye dönüştü. Öğrenciler, geyiklerin kendilerine ait elmaları yediklerini öne sürerek okul idaresine şikayette bulundular.İdarenin konuyla  ilgilenmemesi üzerine, çocuklar kendi aralarında örgütlenerek  geyikleri  uzaklaştırmayı denediler.Geyiklerle çocuklar arasındaki kovalamaca çocukların  bozgunuyla sonuçlandı.

Geyikler tarafından kovalanan  çocukların  bağırarak kaçmaları üzerine  okul idaresi “imdat!” kodunu arayarak polis çağırdı. Siren çalarak olay yerine gelen polis ekipleri, geyikleri, ürkerek sağa sola zarar vermemeleri  için çembere aldı. Polis araçlarının sirenleriyle  yönlendirilerek  bölgeden uzaklaştırılan geyikler, mahkemelik olmaktan son anda kurtuldu.”

AÇIK GAZETE: Sanayileşmiş bir ülke olan İsveç’te doğa ve doğal yaşamın korunması hakkında ipuçları veren bu haberden, her geçen gün yanlış yapılaşma ile beton yığınına dönen Türkiye’nin çıkaracağı dersler olmalı…

 

1140380cookie-checkİlkokulun bahçesi geyiklere yasak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.