Lokmacı kapısında incelemeler yapıldı

“Lefkoşa’da Ankara Günleri” etkinlikleri için KKTC’de bulunan heyete bu ziyareti sırasında Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Cemal Bulutoğluları eşlik etti. Bulutoğluları, Gökçek’e Lokmacı Kapısı ile ilgili bilgi verdi.


Lekoşa Türk Belediyesinden verilen bilgiye göre Bulutoğluları, burada yaptığı açıklamada, Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Eleni Mavru’nun kapıyı 31 Martta açabileceklerini söylediğini hatırlatarak, “Türk tarafı olarak kapıyı 3 gün içinde geçişlere hazır hale getirebileceklerini” söyledi.


“Umarım ki orta noktayı bulur ve kapıyı açarız. Kapının açılmasının ekonomik anlamda Kıbrıs Türk halkına fayda getireceğini düşünmekteyim” diyen Bulutoğluları, Rum tarafının pratik çözümler sunması halinde kapının çok kısa bir sürede geçişlere açılabileceğini ifade etti.


Gökçek de, “Lefkoşa’da Ankara Günleri” ile adada ikili görüşmelerin aynı anda olmasının “güzel bir tesadüf” olduğunu ifade ederek, “Ankara Günleri ile böylesine bir barış ortamının bir araya gelmesi bizleri memnun etti” dedi.


Kıbrıs’ta bir arada yaşanmasını her zaman arzu ettiklerini ve Lokmacı Kapısı konusundaki uzlaşmanın diğer konularda da olmasını temenni ettiklerini belirten Gökçek, “Umarım Kıbrıs adasında dostluk hakim olur” diye konuştu.

707150cookie-checkLokmacı kapısında incelemeler yapıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.