Londra Büyükşehir Belediye Başkanı: Türkiye’yi yalnız bırakmayacağız

FARUK ESKİOĞLU – Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Sadiq Khan, “Türkiye’yi yalnız bırakmayacağız. Depremzedelere yardım ve destek projelerine desteğimiz sürecek” dedi.

Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Khan, depremzedelere yardım toplayan Kıbrıs Türk Toplum Merkezi ile İAKM-Cemevi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı’nın ziyaretine İşçi Partisi’nin Kuzey Enfield Milletvekili Feryal Demirci Clark, Enfield Belediye Lideri Nesil Çalışkan, Haringey Belediye Lideri Peray Ahmet, London Assembly’nin Enfield ve Haringey temsilcisi Joanne McCartney ile bazı belediye meclis üyeleri ve Türkçe konuşan polisler eşlik etti.

Başkan Khan, ilk ziyaretini yaptığı Kıbrıs Türk Toplum Merkezi’nde organizatör Erim Metto’dan toplanan yardımlar konusunda bilgi aldı. “Türkiye’yi yalnız bırakmayacağız. Depremzedelere yardım ve destek projelerine desteğimiz sürecek” diyen Khan, “Türkiye ve İngiltere’deki toplumun başı sağolsun. Londra Büyükşehir Belediyesi olarak asrın felaketinde yaraları sarmaya yardım edeceğimizi tekrar belirtirim” diye devam etti.

Khan depremzedeler için gönderilen yardımları inceleyerek  koli hazırlanmasına da yardım etti.

Metto, toplumun böylesi zorlu bir günde örnek bir dayanışma gösterdiğini belirterek şunları söyledi:

“Depremin olduğu günden itibaren toplumdan 4 TIR dolusu yardım geldi. Biz sadece giysi, battaniye ve sağlık ekipmanları topladık ve bunları ihtiyaç sahiplerine gönderdik. Para toplamadık fakat para yardımı etmek isteyenleri de diğer derneklere yönlendirdik. Gösterilen örnek dayanışmaya minnetarız.”

Milletvekili Demirci Clark da toplumun dayanışmasını överek, toplum üyelerinin çoğunun deprem bölgesinden geldiğini belirtti. Milletvekili Demirci Clark, maddi yardımın yanı sıra İngiltere’nin de Almanya gibi depremzedelere bir an önce vize kolaylığı sağlaması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs kökenli olan belediye liderleri de başta toplum olmak üzere bölge sakinlerin depremzedelere yardım konusunda acil refleks göstermesini överek belediye olarak bölgelerindeki derneklere desteklerini sürdüreceklerini belirttiler.

BAŞKAN İAKM-CEMEVİ’NDE

Başkan Khan ve beraberindekiler daha sonra ziyaret ettiği İAKM-Cemevi’nde eş başkanlar Filiz Koç ve İbrahim Has tarafından karşılandı. İAKM-Cemevi’nde depremden etkilenen Türkiye’deki 10 şehir ve Suriye adına yakılan 11 mumluk “yas masası” önünde konuşan Başkan Khan, topluma kayıpları karşısında başsağlığı ve sabır diledi.

Eşbaşkan İbrahim Has kendisinin de Kahramanmaraş kökenli olduğunu belirterek, “Can kaybının 31 bin olarak açıklansa da 10 bin daha üzerinde olduğunu tahmin ediyoruz. Depremde can kaybını artıran nedenler de toplum olarak içimizi acıttı” dedi. Has, İngiltere’deki Alevi toplumunun örnek bir dayanışma gösterdiğini belirterek TIR’lar dolusu eşya yardımının yanısıra 100 bin sterlinin üzerinde para yardımı yaptığını aktardı.

İAKM-Cemevi’nde kendisine Türk çayı ikram edilen Başkan Khan da toplumdaki dayanışmayı takdir ettiğini ve Birleşik Krallık’ın deprem yaralarının sarılmasında duyarlı olduğunu sözlerine ekledi.

2668640cookie-checkLondra Büyükşehir Belediye Başkanı: Türkiye’yi yalnız bırakmayacağız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.