Londra Film Festivali’nde Türkiye’den 3 film gösterimde

Dünyanın en prestijli film festivallerinden Londra Film Festivali’nde bu yıl Türkiye’den Elene ve Buğday filmleri ile Sulukule Mon Amour kısa filmi farklı kültürlerden seyircilerle buluşuyor…

Bu yıl 4-15 Ekim arasında 61’nci kez yapılan Londra Film Festivali’nde 67 ülkeden 243 film 12 gün boyunca merkez Londra’daki sinemalarda gösteriliyor…

Festival kapsamında Türkiye’den gösterilecek filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi şöyle:

BUĞDAY

“Bal”, “Süt” ve “Yumurta” üçlemesiyle bilinen yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun son filmi “Buğday (Grain)” Türkiye’de Kasım’da gösterime girecek.

Birçok sembol ve metaforla zenginleşen, orijinal dili İngilizce olan filmin çekimleri, Türkiye, ABD ve Almanya’nın farklı şehirlerinde siyah beyaz olarak gerçekleştirildi.

Film, parlak bir kariyeri ve bildiği her şeyi terk eden bilim insanı Cemil Akman ile tohum genetiği uzmanı Prof. Dr. Suat Erin’in yolculuğunu konu ediniyor.

Türkiye, Almanya, Fransa, İsveç ve Katar ortak yapımı “Buğday”ın başrollerini Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur paylaşıyor.

Filmin ilk gösterimi 12 Ekim 18’de Vue Leicester Sq, Screen 7’de, ikincisi ise 15 Ekim saat 15’de Curzon Soho Cinema, Screen 1’de gerçekleşecek…

ELENİ

Karadeniz’deki çay tarlalarında çalışan göçmen bir genç kadının yaşadıklarını konu alan Elene, Londra Film Festivali’nin kısa film seçkisinde yer alıyor.

4-15 Ekim  tarihleri arasında düzenlenecek festivalde “Seyahat Kısaları” (JourneyShorts) bölümünde gösterilecek filmin yönetmenliğini Sezen Kayhan, yapımcılığını ise Leyla Bekar üstlendi.

Filmin 10 Ekim günkü ilk gösterimi “BFI Southbank, NFT3″deydi, ikinci gösterim ise 13 Ekim 18.10’da Cine Lumiere’de olacak.

SULUKULE MON AMOUR

Festivalde “Umut, korku ve hayal” başlığı altında 12 film arasında gösterilecek olan belgesel Sulukule Mon Amour’u Azra Deniz Okyay yönetti. Belgesel Sulukuleli iki dansçı kadının hikayesini konu alıyor.

Filmin ilk gösterimi 10 Ekim 18.30’da Vue Leicester Sq, Screen 5’de gerçekleşti, ikincisi de 12 Ekim’de BFI Southbank, NFT2’de yapılacak.

2130370cookie-checkLondra Film Festivali’nde Türkiye’den 3 film gösterimde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.