Londra-KKTC seferleri yakın

AB’nin KKTC’ye yaklaşık 260 milyon euroluk yardım yapacağını açıklamasının ardından, KKTC’ye bir destek de İngiltere’den geliyor. Başbakan Tony Blair yönetimi, KKTC’ye doğrudan uçak seferlerinin başlayabilmesi için gerekli hukuki çalışmalara başladı.

 

Lordlar Kamarası’nda konuşan İngiltere Dışişleri Bakanlığı Ticaret Müsteşarı Warony Simons, “İngiltere hükümeti, Kıbrıs’ın kuzeyiyle doğrudan uçuşlar konusunda ortaya çıkan hukuki sorunları aşmak için yöntem arayışında” dedi. Simons, gerek hükümetin, gerekse meclisin iki ülke arasında sefer yapılmasını desteklediğinin altını çizdi.

 

ABD DE SICAK BAKIYOR

Ancak doğrudan hava bağlantılarının “ikili anlaşmalarla düzenlendiğini, bu anlaşmaların da yasal izinlere bağlı olduğunu” da sözlerine ekledi.

 

ABD de KKTC’nin başkenti Lefkoşa’ya doğrudan uçuş konusuna sıcak bakıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, “uluslararası camianın Kıbrıslı Türkler’in hava ve deniz limanlarını kullanma zamanının geldiğini” söyledi.

 

Bu iki gelişme, Rum kesiminde gerilime neden oldu. Gazeteler, Rum yetkililerin uluslararası uçuş mercilerine başvurduğunu ve bilgi aldığını yazdı. 

 

KKTC’DEKİ KAÇAKLAR

İzolasyonu hafifletme jestlerinin karşılığını, KKTC yönetimi “mahkemede” vermeye hazırlanıyor.

 

İngiliz basınına göre tanınmadığı ve diplomatik ilişkileri bulunmadığı için KKTC’ye kaçan suçlular burada adalet önüne çıkarılacak… Aralarında uyuşturucu patronları ve batık şirket sahiplerinin de olduğu suçlulara karşı yargılama dosyaları hazırlanması için KKTC, İngiltere’ye ekip de gönderecek.

 

İngiltere’deki şirketinin batmasıyla 150 milyon sterlin vergi borcu olduğu söylenen Asil Nadir’in yargılanma ihtimalinin düşük olduğu, ancak Kemal Kemalzade ile uyuşturucu kaçakçıları Mickey Greene, Brian Wright gibi isimlerin yargılanacağı söyleniyor. 

 

1092980cookie-checkLondra-KKTC seferleri yakın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.