Londra misket bombalarına 'Hayır' diyecek

The Guardian gazetesi özel haberinde, İngiltere'nin misket bombalarını imha etmeye hazır olduğunu aktardı.


Patlamamış misket bombaları, bombardımandan yıllar sonra bile siviller için büyük bir tehdit oluşturuyor. İrlanda'nın başkenti Dublin'de yaklaşık 100 ülkeden temsilcilerin katıldığı bir konferansta günlerdir, misket bombalarının yasaklanmasına ilişkin bir antlaşma taslağı üzerinde çalışılıyordu.


The Guardian, misket bombası üreten ya da kullanan Amerika, Rusya, Çin, İsrail ve Hindistan gibi ülkelerin katılmadığı konferansta bugün nihai metnin ortaya çıkmasının beklendiğini, İngiltere hükümetinin ordunun itirazına rağmen yasağa destek vereceğini belirtti.


Gazetedeki ilgili haber şöyle:


"İngiltere anlaşmaya taraf olursa, son olarak 2003'te Irak'ın işgali ve iki yıl önce İsrail'in Lübnan'a saldırısı sırasında kullanılan misket bombalarını imha etmek zorunda kalacak.


Anlaşmayı onaylamış ülkelerin Amerika Birleşik Devletleri gibi onaylamamış ülkelerle ortak operasyonlara katılıp katılamayacağı konusundaki tartışmalar sürüyor.


Örneğin NATO içinde bunun önemli bir sorun olabileceği düşünülüyor. Bu yüzden Amerika'ya ortak operasyonlarda misket bombası kullanmaması için baskıların artabileceği belirtiliyor."


İLGİLİ HABERLER:
Lübnan’da radyasyon tehlikesi
İsrail, misket bombalarını savundu…

812660cookie-checkLondra misket bombalarına 'Hayır' diyecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.