“Londra polisi kadınları ve çocukları koruyamayan bir erkekler kulübü”

Londra polisi hakkında ağır suçlamalar içeren rapor kamuoyuna açıklandı: ‘Kadınları ve çocukları koruyamayan bir erkekler kulübü’

Bir yıldır incelemelerini sürdüren Barones Louise Casey, raporunda Londra Emniyet Teşkilatı’na çok sert suçlamalar getirdi.

İngiltere’de bir yıllık bir çalışma sonucu hazırlanan raporda Londra Emniyet Müdürlüğü, “kadınları ve çocukları koruyamayan; ırkçılık, kadın düşmanlığı ve homofobinin hakim olduğu bir erkekler kulübü” olarak nitelendirildi.

2021 yılında, Londra’da Sarah Everard adlı bir kadının, polis Wayne Couzens tarafından kaçırılıp, tecavüz edildikten sonra öldürülmesi üzerine Barones Louise Casey, Emniyet Müdürlüğü’nde egemen ortam ve standartları incelemesi ve bir rapor hazırlamakla görevlendirilmişti.

Barones Casey’in soruşturması devam ederken, Londra Emniyeti’nde görevli bir başka polis David Carrick, çok sayıda kadına yönelik taciz, tecavüz ve işkence suçlarından yargılanıp hüküm giydi.

Barones Casey’nin raporu açıklandıktan sonra Londra Emniyet Müdürü Mark Rowley, Londralılardan özür diledi ve “Dehşet verici. Oturup okuyorsunuz ve bir çok duyguyu art arda yaşıyorsunuz. Öfke, çaresizlik, utanç yaratıyor” dedi.

Rowley, buna karşılık polis teşkilatı içindeki sorunlar hakkında bilgi veren, şikayette bulunan polis memurlarıyla gurur duyduğunu da ekledi. Kendisi de dahil bütün yetkililerin durumun vahametini neden göremediğini düşünmesi gerektiğini kabul etti, raporun bu konuda yeni bir sayfa açmasını umduğunu söyledi.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman ise “Okuması zor bir rapor” dedikten sonra “fakat sistemik sorunların fazlasıyla uzun süre varlığını sürdürdüğü açık” diye ekledi.

Braverman şu an Londra Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Mark Rowley’in polis teşkilatını dönüştüreceğine güveninin tam olduğunu kaydetti.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan da raporun kendisini şaşırtmadığını, sistemsel sorunların mutlaka giderilmesi gerektiğini söyledi. BBC TÜRKÇE

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI BBC TÜRKÇE‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKLAYINIZ
https://www.bbc.com/turkce/articles/cnelylnl9pvo

2676720cookie-check“Londra polisi kadınları ve çocukları koruyamayan bir erkekler kulübü”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.