Londra ve Glasgow’dan, Blair’e uyarı

İngiltere’de Savaş Karşıtı Koalisyonu (Stop the War Coalition), Britanya Müslümanlar İnsiyatifi ve Nükleer Silahsızlanma Kampanyası ortaklaşa olarak Irak ve Afganistan savaşının durdurulması, İran’a tehditten ve nükleer silahlanmadan vazgeçilmesi için Cumartesi günü İngiltere’nin ve İskoçya’nın başkentlerinde hükümete uyarı gösterisi düzenledi.


Cumartesi günü öğleyin geleneksel gösteri alanı Londra’daki Hyde Park’ta toplanan protestocular Trafalgar Square’e doğru yürüdü. 10 Downing Street’deki Başbakanlık’ın kapısında sona eren gösteriye 60 bin protestocu katıldı…


Koalisyon’dan yapılan açıklamada ülke çapında 80 şehirden kalkacak otobüslerin Londra’da miting alanında buluştu. Protestoya katılanlar arasında Irak’ta asker oğullarını yitiren aileler ve geleneksel giysileriyle birlikte yürüyen Müslüman ve Ortadoks yahudiler dikkat çekti.


Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerin sol kanat temsilcilerinin de yer aldığı Koalisyon’un açıklamasında İngiltere’nin Trident nükleer başlıklı füzeler için 76 milyar Sterlin ayırması da eleştirilirek gösterinin Başbakan Blair’e ciddi bir uyarı niteliğinde olduğu öne sürüldü.


Geçen hafta da aralarında ünlü astrofizikçi Stephen Hawking, Anglikan Kilisesi’nin önderi Başpiskopos Rowan Williams, sinema oyuncusu Emma Thompson ve Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone gibi isimlerin yer aldığı sanat, bilim, din ve siyaset dünyasından önde gelen 100 aydını Başbakan Tony Blair’e hitaben yayınladıkları açık mektupta hükümetin nükleer yatırımlarını yeniden gözden geçirmesi istenmişti.
 

799930cookie-checkLondra ve Glasgow’dan, Blair’e uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.