Londra’da bir ‘Yol yorgunu’

 75’aşkın amatör, profesyonel müzisyenin yer alacağı 2. Guitareast festivali, 2, 3 ve 4 Haziran günleri Chats Palace’ta gerçekleştiriliyor. Suzan Beyazıt festivalde konuk müzisyen olarak yer alacak olan Genco ile söyleşti.


Sesindeki yumuşak tını, kişiliğindeki pozitif enerji ve müziğine yansıyan duygulu anlatımı ile Genco tüm duygulu kalplere hitap edecek. Festivalde 3 Haziran Pazar günü saat 15.00’da I. bolümün konuk müzisyeni olarak sahne alıyor.


– ‘Arif Sağ Müzik Merkezi’nde saz eğitimi ile başladığınız müziğe gitarla devam ediyorsunuz. Beste yapıyor ve şarkı sözü yazıyorsunuz. Müziğinizi tanımlamak gerekirse hangi müziksel tarzın sınırları içinde diyebiliriz?
– Hangi sınırlar içinde bulunduğumu bilmiyorum doğrusu. Ama türküde söyleyen bir Fikret Kızılok düşünün işte ona benzer bir tarz sanki.


– Son dönemlerde ne tür müzikler dinliyorsunuz.? Sizi etkileyen toplululuk ve müzisyenlerden söz edecek olursak, aklınıza ilk kimlerin adları geliyor?
– Özellikle bu aralar dinlediğim biri ya da bir grup yok. Fakat duyduğumda etkilendiğim müzisyenler var. Mesela Musa Eroğlu, Sting, Gorillaz gibi.


– Türkiye’de yayınlanmış ‘Yol Yorgunu’ isimli bir albümünüz var. Ne zaman yayınlandı? Bir albüme sahip olmak, size ne gibi deneyimler kazandırdı?
– Albüm 2003’te çıktı. Bana maddi olarak zararı olmadığı gibi yararı da olmadı. Fakat nasıl bir beklentiye girmişsem ardında bazı kişilik sallanmaları oldu. Bu durum, benim müziksel olarak daha farklı ve gerçek üretimlere yönelmeme yardımcı oldu.


– Türkiye’ye yönelik albüm çalışması içinde olan müzisyenlere, bu konuda deneyimi olan biri olarak neler söylemek istersiniz?
– Albüm çıkarmayı kafaya koymuş birine, acele et bir an önce o duvara çarp ama cebinde paran olduğunu belli etme, bari maddi yönden çarpılmaktan kurtul derim.
Buradan gitmeden önce kalacak yer sorununu çözsünler. Onun dışında büyük beklentilerle gidildiği için haliyle korkusu da çok büyük oluyor. Bu durumun  farkında olarak giderlerse iyi olur. Sonrasında ise, ceşitli sorular, yorumlar,  imalar ve bilindik zorluklar ruh hallerini bozmaya neden olabilir.  Bütün bunlara hazırlıklı olsunlar derim.


– Festivale konuk müzisyen olarak katılıyorsunuz. Tek başınıza solo olarak mı yer alacaksınız yoksa size eşlik edecek müzisyen arkadaşlarınız olacak mı?
– Son anda bir değişiklik olmazsa tek çıkacağım.

803160cookie-checkLondra’da bir ‘Yol yorgunu’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.