Londra’da da adalet için yüründü

Londra’da bir araya gelen yüzlerce toplum üyesi Türkiye’de başlatılan Adalet Yürüyüşü’ne destek amacıyla yürüdü…

Londra’da Türkiye’deki adaletsizliklere karşı ve Ankara’da başlayan adalet yürüyüşüne destek için Kuzey Londra sokaklarında yüründü. Bir çok kurumun oluşturduğu tertip komitesi tarafından düzenlenen yürüyüşe binden fazla toplum üyesi katıldı.

Yürüyüş korteji Manor House’dan iki kilometre uzaklığındaki Haringay’a kadar yayıldığı gözlendi. Barışçıl eylem Wood Green’de yapılan konuşmalar sonrasında dağıldı. Yürüyenler arasında çocuklu aile, engelli ve yaşlıların olması da dikkati çekti.

“BÜTÜN DEMOKRAT KURUMLAR KATILDI”

Tertip komitesi tarafından yapılan açıklamada, hak, hukukun bir lütuf olarak sunulmaya çalışıldığı, KHK’larla gazetecileri, milletvekillerini, akademisyenleri, muhalif kesimleri hukuksuz bir şekilde susturmaya çalıştığı belirtildi.

Yürüyüş sonunda konuşan DAY-MER eski başkanı Ahmet Sezgin, “adaletsizliklere karşı Türkiye halklarının yanında olduğumuzu dosta düşmana ilan ediyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Birliği Başkanı Hasan Dikme, destek ve dayanışma çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

Yazar Mustafa Yalçıner de, “Adalet sadece mahkemelerin duvarında yazıyor. Her kesimden emekçiler adalet istiyor. Meclis’ten değil Erdoğan’ın ağzından çıkan yasa oluyor. Adalet istemini tüm halk yığınlarına yaymalıyız” diye konuştu.

Britanya Alevi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil de Türkiye’de halkın adalet arayışının yanında olduklarını vurgulayarak adaletin herkese gerekli olduğunu ve bu arayıştanda hiç bir zaman vazgeçmeyeceklerini belirtti. (ARİF BEKTAŞ – Londra/EVRENSEL)

FOTOĞRAFLAR (AÇIK GAZETE)

2102630cookie-checkLondra’da da adalet için yüründü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.